Cea de-a sasea editie a balului de Caritate de Halloween, ce a avut loc sambata seara, 30 octombrie, la Palatul Parlamentului, a reusit sa atraga atentia asupra importantei educatiei timpurii pentru toti copiii si a legiferarii invatamantului prescolar obligatoriu.

Nicolas Cage, castigator al premiului Oscar, a participat la eveniment impreuna cu sotia si fiul sau. Domnul Cage, Ambasadorul Bunavointei din partea Natiunilor Unite pentru prevenirea consumului de droguri si a infractionalitatii, se afla in Romania pentru filmarile celui mai recent proiect al sau, "Ghost Rider 2. 

Regizorul "Ghost Rider 2", Brian Taylor, l-a prezentat pe Cage audientei ca fiind o persoana implicata in multe proiecte caritabile. La masa domnului Cage au stat personalitatile ce au primit un premiu de excelenta din partea Comisiei Europene. Valeriu Nicolae, presedinte al fundatiei Policy Center for Roma and Minorities, a oferit premiul persoanelor publice si regizorilor implicati campania nationala ,,Scoala te face mare”.

Prezenti la bal au fost Andreea Esca, Andreea Marin Banica, Dana Deac, Margareta Paslaru si Cristian Mungiu care a regizat spoturile din 2010. Daniel Prodan a primit de asemenea un premiu pentru implicarea activa in promovarea incluziunii sociale prin sport.

,,Educatia este singura cale sigura de a scapa de saracie, pentru indivizi, familii si natiuni”, a spus Nicolas Cage. Actorul, castigator al unui premiu Oscar pentru rolul din "Leaving Las Vegas/ Parasind Las Vegas" (1995), a devenit constient de nedreptatile sociale dupa ce a jucat in "War Lord/ Traficantul de arme", impreuna cu Ethan Hawke, in 2005.

Anul acesta, Balul de Caritate de Halloween a fost organizat sub patronajul al Ministerului Afacerilor Externe. Astfel, Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a marturisit ca se afla la eveniment nu pentru ca iubeste Halloween-ul, ci pentru ca apreciaza ,,ce face Ovidiu Rom pentru a ajuta copiii saraci sa beneficieze de educatie prescolare."

Livia Jaroka, membru in Palamentul European, careia Ministrul  Afacerilor Externe i-a inmanat un premiu de excelenta, a declarat ca„experienta si abilitatile dobandite la gradinita influenteaza individul pe tot  parcursul vietii. De aceea educatia timpurie este esentiala pentru copiii dezavantajati a caror dezvoltare este mai putin stimulata in mediul familial”.

Leslie Hawke, presedinte al Asociatiei Ovidiu Rom, a accentuat ca ,,intr-o democratie, este responsabilitatea tuturor sa se asigure ca totii copiii merg la scoala – nu doar a guvernului, si nu doar a companiilor mari, dar si a societatii civile - si acestia suntem NOI. ”

Voluntarii ,,actionari” Bryan Jardine de la Wolf-Theiss si Adela Vrinceanu de la Oblique au incurajat participantii sa se implice si sa sustina Asociatia Ovidiu Rom prin donatii individuale in cadrul balului. BRD Societe Generale, Raiffeisen Bank si E.ON au fost cei mai generosi donatori.

Un colier din aur alb de 18 carate, decorat cu 267 de diamante totalizand impreuna 4,2 carate, a fost donat de catre casa de diamante Rafael & Sons, ca recompensa pentru cea mai mare suma donata. Acesta a fost castigat de E.ON pentru 21.000 de euro, care l-a donat inapoi Asociatiei Ovidiu Rom, pentru a fi folosit in continuare in activitatile de strangere de fonduri. Cu contributii apropiate de E.ON au fost Raiffeisen si BRD.

Concursul traditional de costume  a fost castigat de Radu Florescu si sotia lui, Helene, vedeta Pro TV, Amalia Enache si Ela Voineag. Cu totii au luat acasa cate un aspirator Electolux Ergorapido personalizat de cate un designer roman Mihai Albu, Lena Criveanu si, respectiv, Kristina Dragomir.

Balul de Caritate de Halloween reprezinta evenimentul anual de strangere de fonduri pentru Asociatia Ovidiu Rom. Cu banii obtinuti, programul „Fiecare copil in gradinita” va sustine 1200 de copii din 20 de comunitati prin pregatirea cadrelor didactice, materiale educationale si tichete sociale oferite parintilor ai caror copii au prezenta de 100%. Suma stransa in acest an depaseste 500.000 de euro.

Loredana a deschis After Party cu interpretarea hitului “It’s in His Kiss”, popular in anii ’50,  cerere speciala din partea lui Leslie Hawke. Dupa ea au urcat pe scena Brad Vee and Company.

Misiunea Ovidiu Rom este sa aduca fiecare copil sarac in gradinita – pentru ca ei sa fie pregatiti  sa aiba rezultate bune la invatatura pentru ca ,,copiii care incep tarziu raman in urma“.