Devenit unul dintre cele mai cunoscute evenimente de strangere de fonduri din Bucuresti, Balul de Caritate de Halloween organizat de Asociatia Ovidiu Rom a ajuns la cea de-a cincea editie. 

Din 2005 si pana in prezent peste 60 companii au ales sa investeasca in educatie sustinand programele Ovidiu Rom iar sute de persoane au ales sa se implice ca voluntari donand timpul si expertiza lor pentru reusita evenimentului. Peste 3,000 de invitati au trecut pragul Palatului Parlamentului pentru a participa la bal. Celebritati romane si internationale din domeniul cinematografiei, muzicii, mass media, al artelor plastice sau designului vestimentar s-au mobilizat pentru succesul acestui eveniment.

Generozitatea Centrului International de Conferinte al Camerei Deputatilor, Athenee Palace Hilton si Stage Expert care si-au oferit serviciile pro bono a permis ca 90% din fondurile stranse sa reprezinte bugetul operational al programelor destinate copiilor aflati in dificultate si doar 10% sa mearga catre cheltuielile organizatorice ale evenimentului. Peste 500 de copii saraci au fost ajutati sa fie inscrisi si mentinuti cu succes in scoala si 300 de familii aflate in dificultate au primit sprijin constant. 400 de profesori au fost instruiti in metode educationale moderne si programele Ovidiu Rom au fost derulate in peste 40 de scoli din comunitati defavorizate.

In 2005, la inceput de drum, balul isi propunea sa stranga fonduri pentru derularea programului “Gata Dispus si Capabil”, prin care mamele sarace erau sprijinite sa isi gaseasca un loc de munca pentru a-si sustine copiii in scoala. Narcisa Cumpana, o tanara mama a doi copii a vorbit oaspetilor despre drumul pe care l-a parcurs de la strangerea de fier vechi la reluarea studiilor si o slujba stabila. Spunea atunci ca visul ei este sa devina profesoara. Astazi, patru ani mai tarziu, Narcisa a absolvit universitatea si visul ei este realitate. Entuziasmul inceputului a depasit dificultatile inerente organizarii unui eveniment de asemenea anvergura cu o mana de oameni si de voluntari. Prezenta lui Ethan Hawke, care a sosit la Bucuresti pentru a sustine programele initiate de mama sa, a atras atat atentia mass media, cat si a companiilor dornice sa sprijine o cauza nobila.

In 2006 Ovidiu Rom a lansat initiativa nationala Fiecare Copil in Scoala avand ca scop combaterea abandonului scolar cauzat de saracie. Balul s-a bucurat de aceasta data de prezenta actritei Vanessa Redgrave, laureata cu premiul Oscar pentru rolul din Julia si cunoscuta militanta pentru drepturile copiilor. Implicarea a sapte mari companii ca investitori majori a permis dezvoltarea programelor la nivel national.

Balul din 2007 a avut ca tema stralucirea anilor 20 si printre siraguri de perle, port-tigarete si rochii flapper au fost licitate obiecte in valoare de 100,000 euro. Proaspat laureat cu Palme d’ Or la Cannes, regizorul Cristian Mungiu a vorbit despre importanta accesului egal la o educatie de calitate pentru toti copiii.

In 2008 au fost celebrati eroi de pretutindeni si din toate timpurile. Oaspetii s-au costumat in personalitati care au fost pentru ei modele de viata si i-au inspirat sa-si urmeze idealurile.

La editia aniversara din acest an, Ethan Hawke revine la Balul de Caritate de Halloween de la Bucuresti asa cum a promis in urma cu cinci ani. Sub sloganul Costumeaza-te Global, Daruieste Local, Ovidiu Rom va omagia partenerii care ne-au fost alaturi de-a lungul acestui drum. Athenee Palace Hilton, ProTV, Rompetrol, Nobel si Vodafone sunt companiile care au contribuit cu peste 100,000 euro in acesti ani.  In ciuda situtiei economice dificile Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a acordat salile in regim de gratuitate ceea ce permite directionarea sumelor stranse direct catre copiii aflati in dificultate.

Anul acesta Balul ii va avea ca amfitrioni pe Adela Popescu si Cabral, iar invitat de onoare va fi Ambasadorul Statelor Unite, Mark Gitenstein. Ethan Hawke ii va incuraja pe invitati sa se implice direct in sustinerea programelor Fiecare Copil in Scoala. Aceasta invitatie se adreseaza tuturor celor prezenti care pot sa contribuie personal prin sustinerea unui copil, a unei clase sau a unei scoli dintr-o comunitate saraca. Horia Brenciu Band va intretine atmosfera.

Conform traditiei, Balul va culmina cu un After Party incepand cu ora 22.30. Balkan Fanatik, sositi special din Budapesta, vor aduce la Bucuresti ritmuri est-europene imbinate cu muzica electronica si accente de pop si hip hop. Petrecerea se va prelungi pana tarziu in noapte pe melodii mixate de djarabu in stilul sau inconfundabil.

La After Party sunt asteptati toti cei care vor sa se distreze si sa contribuie la programele Ovidiu Rom printr-o donatie de 100 RON.

Balul de Caritate de Halloween va avea loc Sambata 31 octombrie, la Palatul Parlamentului, Sala Unirii.

Accesul presei la eveniment se va face pe baza de acreditare nominala.

Pentru mai multe detalii vizitati www.halloween.ovid.ro