In data de 15 noiembrie, ora 17:00, elevii din liceele bucurestene, selectati in proiectul EUROEDU sunt asteptati la Spatiul Public European, sa fie cititori de povesti si caractere pentru o zi, in cadrul evenimentului Biblioteca Vie.

Biblioteca Vie este un eveniment care se bazeaza pe conceptul de "storytelling" si povesti inspirationale. Acesta functioneaza ca o biblioteca obisnuita. Exista insa un aspect important, cartile din Biblioteca Vie sunt fiinte umane care vor intra in dialog direct cu elevii. Participantii se vor intalni cu personalitati de renume, oameni care au reusit sa-si transforme pasiunile si aptitudinile in job-uri de succes, vor afla povestea lor si le vor putea adresa intrebari.

Printre invitati de anul acesta se numara dr. Raed Arafat – fondator SMURD, Luiza Zancantareata de muzica jazz, Adrian Florea -  trainer si antreprenor de succes, Ivan Patzainchinmultiplu campion european, mondial si olimpic la caiac-canoeCristian Lupsa – editor Decat o Revista, Florin Iaru – poet, Adina Vlad - Managing Partener Unlock Research.

La prima editie, desfasurata in 2011, au participat 53 de elevi de top din liceele bucurestene si personalitati ca violonistul Alexandru Tomescu, Dumitru Prunariusingurul astronaut roman, Adrian Florea – trainer si antreprenor de succes, Lucinia Balseful Biroului Parlamentului European in Romania la acea vreme si Georgiana Iliejurnalist, editor asociat “Decat o Revista”.

EUROEDU este un proiect organizat de Scoala de Valori in parteneriat cu Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania si Unlock Research, finantat de DB Schenker. Dedicat elevilor din clasa a X-a sau a XI-a cu aptitudini exceptionale pentru care pasiunea reprezinta catalizatorul catre performanta, proiectul aflat la cea de-a doua editie, a luat start in luna octombrie si a atras mai bine de 170 de elevi.


Mai multe detalii cu privire la editia EUROEDU 2011 gasiti aici
Mai multe informatii despre proiectele Scolii de Valori  gasiti pe site-ul oficial al organizatiei http://www.scoaladevalori.ro/ .


Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.


Scoala de Valori
Irina Ionescu
Manager de Proiect
0732.946.285
euroedu@scoaladevalori.ro.
www.scoaladevalori.ro