Evenimentul va avea loc in orasul Gura Humorului, judetul Suceava si va fi destinat copiilor cu varsta cuprinsa intre 8 – 16 ani. Inscrierile se fac pe adresa de e-mail deschide@deschideinima.ro dar si in ziua concursului, intre orele 09.30 si 10.30. Startul se va da la ora 11:00 din parcul Olga Kobylianska vizavi de Asociatia Umanitara FAM.

Taxa de inscriere este de 30 lei – suma ce va fi donata in scop caritabil. Un alt scop al campaniei il vizeaza responsabilizarea copiilor fata de cazurile sociale si incurajarea acestora pentru voluntariat.

Accesul in competitie se va face in baza declaratiei pe propria raspundere semnata de parintele sau tutorele copilului. De asemenea, copiii participanti la categoriile 8-10 ani/11-13 ani pot fi insotiti de un parinte/tutore legal pe tot parcursul traseului, prioritari fiind concurentii.
Traseul parcurs de biciclisti va avea o lungime de 15 km si va fi impartit in 3 categorii:
•    Copii 8 - 10 ani – 5 km
•    Copii 11 – 13 ani
•    Copii 14 – 16 ani

In cadrul concursului  copiii vor fi escortati de un echipaj de politie pana la intrarea pe drumul forestier.
Concursul se desfasoara pe o distanta de 15 km pe traseul: Gura Humorului – Varvata – Staniste. Finish line la baza dealului Albu.
Castigatorii vor fi recompensati cu premii surpriza, iar participantii cu diplome si inghetata de la Betty Ice.
De asemenea, la finish line va exista un punct colector destinat celor care vor sa o ajute pe Maria.

Sponsori: Edelweiss Shop, Atycon, Tipografia Lidana, Betty Ice, Asico Trans.
Parteneri: Primaria Gura Humorului, Salvamont Bucovina, Natura Pro Rarau.
Partener media: Impact FM.

***
DESPRE MARIA – DETALII CAZ SOCIAL

Familia Cretu – sat Capu Campului, Judet Suceava

Maria Roxana, are doar 4 anisori si este diagnosticata cu epilepsie si retard moderat in dezvoltarea psihica si de limbaj. Nu merge la gradinita din cauza crizelor de epilepsie.
Medicamentatia lunara menita sa ii stopeze crizele de epilepsie si starile de agitatie, lipseste uneori din cauza finantelor precare.

Parintii Mariei sufera si ei la randul lor de disfunctionalitati multiple ale organismului.
Familia Cretu traieste de pe o zi pe alta, intr-o casa care sta sa se darame.

Detalii pe www.deschideinima.ro

Despre Asociatia Deschide Inima - Invata sa traiesti
Nu este deajuns sa investim in lucruri, investim in generatiile viitoare. Subiectul actiunii asociatiei Deschide Inima este omul. Valorile pe care le promoveaza sunt relatiile umane, comunicarea si responsabilitatea. Am fondat Deschide Inima, ca fiind atelierul de reconfigurare a caracterelor noastre si a celor din jur. Nu mai ramane decat un singur lucru: Invata sa traiesti!
Scopul asociatiei este de a promova in formele cele mai potrivite si mai eficiente, principiile morale de munca si viata si de a naste noi valori spirituale.

In 2012 Asociatia Deschide Inima a incheiat un parteneriat cu Fundatia ProPrietenia Arad si Friendship Fundation UK, ce are ca scop  promovarea actiunilor de prevenire a traficului de persoane