Boarding-ul, cu o traditie de sute de ani in Marea Britanie este o premiera pentru Romania, datorita modului in care acest fel de internat este organizat. Conform modelului britanic, boarding-ul oferit la Transylvania College este o extensie a scolii, a dotarilor si serviciilor cu care elevii sunt obisnuiti in campus. Scopul acestui sistem este de a completa experienta din scoala a elevilor si de a extinde oferta educationala si in afara orelor de curs.

Elevii inscrisi in boarding vor beneficia de suport in plan academic si de un mediu sigur, locuind impreuna cu profesori coordonatori care vor pastra o legatura stransa cu fiecare familie. Elevii vor locui in camere spatioase cu zone special amenajate pentru studiu, vor avea acces la sala de fitness din incinta, la bucataria complet utilata, la zona de recreere in aer liber. In oferta pentru boarding sunt incluse serviciile de masa, curatenie si transport. Internatul in sistem boarding pe care Transylvania College il ofera din acest an scolar este inca o dovada a alinierii scolii cu programele cele mai de succes din domeniul educatiei din Marea Britanie, SUA sau Elvetia. 

Liceul International Cambridge din cadrul Transylvania College este primul liceu din afara Bucurestiului unde predarea se face exclusiv in limba engleza, conform curriculum-ului oferit si coordonat de universitatea Cambridge. Diplomele Cambridge A-Levels pe care elevii le obtin la absolvire sunt echivalente ale bacalaureatului si sunt recunoscute pentru admitere la universitati din peste 150 de tari, inclusiv in Romania, Marea Britanie sau Statele Unite. Deoarece admiterea la universitatile de prestigiu din strainatate se face pe baza unui dosar complet, care trebuie sa includa si dovezi de experienta in munca, de implicare in comunitate si in programe de voluntariat, elevii care studiaza la Transylvania College sunt indrumati de catre diriginti si profesori pentru a-si construi un portofoliu de succes.

Pentru septembrie 2013 sunt disponbibile 26 de locuri in cladirea dedicata exclusiv boarding-ului, pentru elevi intre 13-18 ani. Elevii inscrisi pana in prezent in boarding la Transylvania College provin din diverse localitati precum Bucuresti, Oradea, Alba-Iulia, Bistrita, Aiud, dar si din strainatate, din Israel, Coreea, Marea Britanie sau Iordania.

Pentru mai multe informatii despre Transylvania College si programele oferite va invitam sa accesati site-ul scolii.

***
Persoana de contact
pentru detalii si inscrieri: Anca Rusu, Director of Admissions and Communication, anca.rusu@transylvania-college.ro; 0724.047.566