In perioada 13 - 26 august 2012 se desfasoara scoala internationala de vara „Bucharest Summer University (BSU) 2012”, organizata de ASE Bucuresti si Uniunea Studentilor ASE, in parteneriat cu Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.

BSU a ajuns la ce de-a opta editie. Tineri din 30 de tari vor participa la cel mai important program educational de vara. Bucharest Summer University 2012 este un prilej pentur tinerii veniti din intreaga lume sa aprofundeze teme economice de actualitate prin dialog si dezbateri cu specialisti din mediul academic si cel de afaceri.

In perioada 12-26 august, cei 50 de stundeti veniti din tari precum: Franta, Armenia, Mexic, Georgia, Romania sau Turcia vor avea parte de cursuri, seminarii si dezbateri cu tema: Creativitate si inovare pentu afacerile viitorului. Printre speakerii de renume invitati pe parcursul celor doua saptamani se afla profesori din Austria, Elvetia, Israel, Italia, Japonia, Slovacia si Romania.

Programul academic va fi completat de un program cultural care consta in diferite activitati in aer liber, seri culturale si excursii menite sa ofere participantilor un cadru favorabil pentru interactiune si comunicare, precum si oportunitatea de a se cunoaste si de a se familiariza cu aspectele importante ale culturii romanesti.

La finalul celor doua saptamani ale scolii de vara, in urma sustinerii unor probe practice si scrise de verificare a cunostintelor, participantii vor putea obtine o diploma de participare si 5 puncte credit transferabile intrenational (ECTS) pe care studentii la ciclurile de licenta, master sau doctorat, le vor putea folosi in cadrul universitatii de unde provin.

In completarea programului academic, organizatorii au pregatit si un program cultural care consta in diferite activitati in aer liber, seri culturale, petreceri si excursii menite sa ofere participantilor un cadru excelent pentru interactiune si comunicare, precum si oportunitatea de a se cunoaste si de a se familiariza cu aspectele importante ale diverselor culturi ale lumii. Intre aceste activitati, se detaseaza evenimentul de renume si cu lunga traditie intitulat Global Village. Promovand interculturalitatea, acesta se va concretiza intr-o ocazie deosebita pentru studentii veniti din toate colturile lumii de a afla informatii noi despre tarile de origine ale celorlalti participanti. Organizat sub forma unui adevarat spectacol in Gradina Valorilor din parcul Tineretului, Global Village se va compune dintr-o succesiune de clipe unice menite sa impresioneze audienta, grupand momente artistice si culturale prezentate de catre participantii BSU 2012 specifice fiecarei tari de origine a acestora, dar si organizarea unei expozitii ce se va finaliza cu o serie de „trocuri” si „licitatii” pentru prezentarea produselor specifice fiecarei tari reprezentate la BSU 2012. Intregul eveniment va culmina cu o cina traditionala romaneasca, special dedicata celor care nu au explorat anterior fascinanta gastronomie romaneasca.

Ansamblul statuar amplasat de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei in Parcul Copilului, intitulat “Gradina Valorilor Romanesti”, reprezinta spatiul care va gazdui acest eveniment si le va oferi participantilor posibilitatea de a cunoaste personalitati semnificative ale istoriei si culturii noastre nationale.


Mai multe informatii de la editiile anterioare si despre editia din acest an puteti vedea pe bsu.ase.ro.