Asociatia Bucharest Running Club si ViitorPlus au organizat in data de 30 mai, a doua editie a Crosului Padurii in Parcul Herastrau.

Crosul reprezinta primul antrenament oficial de pregatire a Maratonului Bucurestiului – organizat de Asociatia Bucharest Running Club, in data de 17 octombrie 2010. Organizat in preajma Zilei Internationale a Mediului, Crosul Padurii este un eveniment ce are ca scop promovarea sportului in natura, cresterea constientizarii cu privire la problemele padurilor din Romania si strangerea de fonduri pentru aceasta cauza.

Este al II-lea an consecutiv in care Maratonul se asociaza cu o cauza de mediu prin parteneriatul cu ViitorPlus si programul "Adopta un copac". La antrenamentul public au participat 111 de alergatori.

Castigatorii crosului au fost:

•    la categoria seniori barbati : Ionut Enache-locul I, Ion Bocancea-locul II, Stefan Oprina-locul III, iar la categoria seniori categoria femei: Irina Constantinescu-locul 1, Iuliana Postica-locul 2, Oana Maria Matei-locul 3.
•    la categoria veterani barbati: Vlad Victor-locul 1, Costel Zidaru-locul 2, Valeriu Bobocescu-locul 3, iar la categoria veterani femei: Ogawa Schiroko-locul 1, Ioana Nica-locul 2, Lucica Radu-locul 3.
•    La categoria copii baieti: Catalin Darman-locul 1, Robert Veliant-locul 2, Alexandru Grama-locul 3, iar la categoria copii fete: Erika Andreea Vlad-locul 1, Elena Popescu-locul 2, Cristina Munteanu-locul 3.
La Crosul Padurii, pe langa alergarea de aproximativ 4km, au avut loc alte doua curse inedite:
"Familia Verde" - cros de o singura tura (1,4km) pe parcursul careia, tatal, mama si copilul/copiii trebuie sa alerge pana la finish impreuna, castigatoare fiind familia Branea.
"Eco-triatlon", in care echipe de trei participanti  concureaza in cadrul unei stafete pe lungimea unei singure ture la probe de alergare, ciclism si patine cu rotile, echipa castigatoare fiind formata din: Matei Oana, Serban Pavlu si Radu Jude.

Pe parcursul crosului si dupa acesta s-au desfasurat activitati cu caracter ecologic si educativ. Toti partenerii si alergatorii au contribuit cu resurse pentru o cauza ecologica si anume, impadurirea terenurilor degradate din Romania.  Au fost adoptati 20 de copaci maturi (peste 200 de puieti vor fi plantati si ingrijiti) si au fost colectate 655kg de deseuri de hartie de la participanti ce vor fi valorificate si reciclate.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul: Primariei Bucuresti, Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti, RoClub Maraton, Federatiei romane de atletism si Camicomexim. Parteneri Media: Europa FM. Sponsori: Raiffeisen Bank, World Class, Antalis, Izvorul Minunilor, PowerBar.

ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila - este o organizatie neguvernamentala, non-profit, care implementeaza proiecte de impadurire, reciclare, productie si consum durabil, integrare socio-profesionala, educatie si demersuri legislative pentru dezvoltare durabila. "Adopta un copac!" este un proiect ce are ca scop impadurirea de terenuri agricole degradate din Romania, prin strangere de fonduri de la firme si persoane fizice.Incepand cu 2007, au fost impadurite 21 de hectare, cu aproximativ 120.000 de puieti, in comunele Vilcelele si Dragos Voda din judetul Calarasi. Intregul proiect presupune: studiu tehnic specific amplasamentului, pregatirea terenului, plantarea a cel putin 12 puieti pentru fiecare arbore matur, ingrijirea acestora timp de 5-6 ani (pana padurea isi poate purta singura de grija), activitati educationale, de comunicare si replicabilitate pentru impaduriri in Romania.

Bucharest City Marathon este un maraton de evenimente care doreste sa inspire oamenilor valori specifice unei vieti sanatoase, active, cu implicare social, dar trecute prin prisma centrarii pe propria persoana, pe ideea de a face ceva pentru tine insuti. In data de 17 octombrie 2010 in Piata Constitutiei, se va desfãsura a III-a editie a Bucharest City Marathon. Maratonul este organizat de Asociatia Bucharest Running Club in asociere cu Primaria Capitalei si Federatia Romana de Atletism. Acreditarea maratonului de catre AIMS (Asociatia Internationala a Maratoanelor si Crosurilor stradale), a facut posibila includerea capitalei Romaniei pe harta europeana a maratoanelor sportive.

Contact: 
Roxana Sirbu, organizator, tel 0745 013 969; roxanaizabela@gmail.com
Gabriela Ticu, responsabil comunicare ViitorPlus, tel 0735854170; gabriela.ticu@viitorplus.ro