Fundatia Bosch din Germania finanteaza programul de burse pentru tineri angajati in sectorul public si ONG din Romania, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia si Slovacia, intitulat Friedrich Goerdeller Kolleg.

Conditii:
- experienta de minim un an in administratia publica la momentul semnarii contractului de bursa (la momentul aplicarii, aceasta poate fi de cateva luni)
- cunostinte de limba germana (la nivel conversational la momentul interviului - care va avea loc in martie 2010), care se pot imbunatati pana la momentul inceperii efective a programului - septembrie 2010.

Beneficii:
- bursa lunara de 1380 Euro, plus bani de cursuri de limbi straine (germana, engleza, franceza), asigurare medicala platita de ei, surplus pentru bani de locuinta in cazul in care suma pentru cazare depaseste un anumit prag, bani transport, 1500 Euro / program pentru calatorii la seminarii si evenimente in interes de stagiu, alte beneficii
- programul este family friendly (sprijin financiar pentru sot/sotie si copii)
- deveniti parte a unei retele internationale foarte active de alumni

Durata si structura program:
- 9 luni (septembrie 2010 - 30 mai 2011) structurate dupa cum urmeaza:
septembrie - destinat unor cursuri de introducere in sistemul politic si administrativ german si vizite de studiu la diverse institutii germane.
- 1 octombrie 2010- 31 ianuarie 2011- stagiu de practica intr-o institutie germana relevanta pentru activitatea din tara de provenienta
- februarie 2011 - 30 mai 2011 - stagiul 2 de practica, tot in domeniul in care bursierul isi desfasoara activitatea in tara de proveninta, fie in alt domeniu de interes pentru acesta (largirea orizontului personal)
- 5 seminarii cu durata de cateva zile intre perioada celor doua stagii de practica
- diverse participari la seminarii si conferinte pe teme de interes pentru bursier si pentru institutia in care acesta isi desfasoara practica din bugetul destinat special acestui tip de calatorii (1500 euro / 8 luni).

Deadline pentru aplicarea online - 1 octombrie 2009! urmeaza ulterior 3 faze de selectie (selectia aplicatiilor online, selectia dosarelor si interviu).

In generatiile 2007/2008 si 2008/2009 au fost selectati cate 4 romani (in 25 de burse pentru tineri din 6 tari).

Pentru mai multe informatii, accesati:

http://www.bosch-stiftung.de/content/language2/html/1163.asp

Sursa: RomStudyAbroad Grup