Fundatia ERSTE sprijina programul de Burse Milena Jesenska initiat de Institutul pentru Stiinte Umane din Viena, care ofera jurnalistilor din Europa, inclusiv celor din Romania, din presa scrisa, TV si online oportunitatea de a se dedica pe o perioada de trei luni unei teme de cercetare, intr-una din zonele de interes ale Institutului.

Intre acestea se numara: solidaritate sociala/surse de inegalitate sociala, religie & secularism, cultura si institutii: Europa Centrala si de Est in context global. In plus, anul acesta sunt incurajate propunerile de proiecte care se concentreaza pe drepturile omului. Pentru detalii suplimentare privind domeniile de cercetare puteti vizita: www.iwm.at

Jurnalistii selectati vor beneficia de o bursa de 7.630 de euro, un birou dotat cu acces la e-mail si internet, instrumente de cercetare disponibile in cadrul Institutului si alte resurse folositore in Viena.  De asemenea, in cadrul programului se ofera o suma de pana la 1.820 de euro pentru deplasari in scopul cercetarii in tarile din vecinatatea Austriei.

Deadline-ul pentru aplicatii este 15 aprilie 2011.

Documente necesare pentru aplicatii:
- formularul de aplicare - poate fi descarcat de pe site (http://info.iwm.at/milena11.zip) sau solicitat prin fax (0043 13 13 58 30) ori email (fellowships@iwm.at);
- o propunere de proiect bine structurata, scrisa in limba engleza, care sa nu depaseasca trei pagini;
- un CV în limba engleza.

Toate informatiile referitoare la criteriile de eligibilitate, procedura de aplicare sunt afisate pe site-ul Institutului - www.iwm.at.

Contact:
Mariana Oprea
E-mail: mariana.oprea @graffitipr.ro