A treia serie de computere reconditionate de Blackbox Service & Backup in campania Computeriada a ajuns la beneficiarii Asociatiei Ovidiu Rom.  De data aceasta la elevi ai scolii de arte si meserii din Potlogi. Ei sunt sustinuti material pentru a-si putea continua studiile si din 2008 participa la activitati de dezvoltare personala la Ovidiu Rom.

Iata cine sunt ei:

Nicoleta este eleva in clasa a IX-a si face parte din clubul de IT al scolii. Tanara are rezultate foarte bune la invatatura iar profesorii o considera o eleva model. Are media generala 9 si doreste sa continue studiile cu orice sacrificiu. In mica incapere din casa in care locuieste impreuna cu bunica ei, Nicoleta doreste sa gaseasca “un loc potrivit pe timp de iarna” pentru computerul primit. Deocamdata il tine pe masuta de langa soba.

Mihaela a terminat clasa a VII a cu media 9,40. Este unul dintre cei trei copii ai unei familii foarte sarace dar foarte unite. Locuieste la “marginea satului”, intr-o casa foarte modesta. In ciuda conditiilor de locuit si a greutatilor financiare, fetita nu lipseste niciodata de la scoala.Doreste sa mearga la liceu in Titu pentru ca aspiratiile sale sunt foarte mari. Doreste sa devina designer iar pentru a-si indeplini visul trebuie sa urmeze studii liceale si universitare. Timida si foarte constiincioasa, crede ca acest dar o va sprijini in alegerea sa.

Alexandra este eleva in clasa a VIII-a si mai are doi frati. A urmat un tratament sever in urma bolii de rinichi. A absentat mult dar cu toate acestea a avut rezultate scolare foarte bune reusind sa obtina media generala peste 8. Nu de putine ori a fost luata cu salvarea de la scoala din cauza crizelor de rinichi. Trebuie sa fie supusa unei interventii chirurgicale dar pozitia ei este una optimista. Este mereu cu zambetul pe buze si spera ca boala nu o va impiedica sa urmeze un liceu bun.  S-a implicat ca voluntar in numeroase activitati scolare iar cunoscutii o stiu de “micuta sensibila”.

Rebeca este clasa a VIII-a si este lider in grupul de bursieri. Prin entuziasmul sau si energia de care da dovada, reuseste sa se impuna intre colegi. Are initiativa si mediaza relatiile din cadrul grupului. Datorita acestor calitati a fost cooptata in programul “Impreuna”, unde a invatat, alaturi de alti tineri, sa scrie si sa implementeze proiecte de voluntariat in comunitatea locala. Mama ei, care o creste singura, are venituri mici, dar aceasta nu o impiedica pe Rebeca sa isi canalizeze atentia catre scoala.

Daniel este elev in clasa a IX-a. Face parte dintr-o familie numeroasa. In casa sa locuiesc 10 persoane. Anul acesta Daniel a ramas orfan de mama, care a murit de cancer. Este ajutorul de nadejde al tatalui si in vacanta lucreaza impreuna cu el la diversi oameni din sat. S-a implicat ca voluntar in Atelierele de vara, la gradinita din Pod Cristina ajutandu-i pe cei mici sa realizeze diferite sarcini din cadrul atelierului. Este un copil extrem de sufletist si cuminte si merge in fiecare zi la scoala desi parcurge 1,5 Km pe jos. Ii place sa lucreze pe calculator si spera sa invete lucruri noi si interesante.

Ramona este eleva in clasa a IX-a. Desi performanta sa scolara i-ar fi permis inscrierea la un liceu, lipsa banilor a determinat familia sa decida ca tanara sa urmeze scoala profesionala. Este o fata foarte vesela, constiincioasa, cu rezultate foarte bune la invatatura (media generala peste 8,50), este dornica sa invete cat mai mult. Computerul primit ii va da posibilitatea atat ei cat si celor doi frati sa afle lucruri noi si folositoare.
Mama tinerei face eforturi ca aceasta sa fie totusi transferata la un liceu, in Titu.


Gabriel mai are doi frati si sunt crescuti numai de mama. Este o familie foarta saraca deoarece mama nu are loc de munca si traiesc din alocatie si ajutorul bunicului. Gabriel este premiant. A terminat clasa a IV-a cu media 9,95. Este un copil timid, retras si foarte constiincios. Face parte din clubul IT al scolii si stie sa lucreze pe computer (instaleaza programe, lucreaza in word etc.). Doreste sa urmeze un liceu de profil informatica.

Adriana este  eleva in clasa a IX-a. Familia sa, parintii si cei doi frati, a avut probleme grave in ultimul an. Tatal a suferit un accident de munca iar mama lucreaza cu ziua pentru a intretine familia Adriana a avut grija de fratii mai mici, dar asta nu a impiedicat-o sa fie premianta si sa se implice voluntar in atelierele de vara din cadrul gradinitei din Pod Cristina alaturi de Daniel, vecinul si prietenul ei de incredere.

Codruta face parte dintr-o familie extrem de numeroasa. In curte locuiesc 17 persone (frati, nepoti, cumnati). Sunt sase copii care abia au asteptat venirea computerului. Desi familia nu a fost scolarizata, Codruta a reusit sa se mentina in scoala, trecand anul acesta clasa a VIII-a. Are rezultate foarte bune la invatatura (cu media generala peste 8) si se implica activ in diferite activitati ale scolii. A facut voluntariat in atelierele de vara din gradinita inca din anul 2007.

Computeriada este un proiect desfasurat de Blackbox Service&Backup, Asociatia Ovidiu Rom si MaiMultVerde.