FederaÅ£ia ONPHR (OrganizaÅ£ia NaÅ£ională a Persoanelor cu Handicap din România) şi FundaÅ£ia „Pentru Voi” vor organiza conferinÅ£a regională „Calitatea în serviciile sociale pentru persoane cu dizabilităţi: provocări, oportunităţi şi modele europene”, luni, 2 aprilie, de la ora 10.00, în sala de consiliu a Primăriei Timişoara.

Evenimentul face parte din proiectul „Înfiintarea unei retele de centre de excelenta în furnizarea serviciilor de reabilitare si integrare profesională pentru persoane cu dizabilităti, ca grup vulnerabil pe piata muncii” cofinanÅ£at din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013INVESTESTE IN OAMENI!, derulat de OrganizaÅ£ia NaÅ£ională a Persoanelor cu Handicap din România în parteneriat cu FundaÅ£ia „Pentru Voi” şi alÅ£i 5 parteneri naÅ£ionali şi internaÅ£ionali.

„Calitatea în serviciile sociale oferite persoanelor cu dizabilităţi ne preocupă de mult timp. Din fericire acum avem posibilitatea, prin intermediul acestui proiect, de a implementa un sistem care deja a dat rezultate şi, de ce nu, de a oferi un model care să poate fi utilizat şi pentru alte grupuri dezavantajate, nu doar pentru persoane cu dizabilităţi”, a declarat Francisc Simon, preşedintele FederaÅ£iei ONPHR.

La eveniment vor participa specialişti din Å£ară şi străinătate, reprezentanÅ£i ai ong-urilor şi persoane cu dizabilităţi, care vor discuta despre cerinÅ£ele Uniunii Europene privind calitatea serviciilor sociale pentru persoanele cu dizabilităţi, provocări curente în mediul social din România. Mai mult decât atât, se va prezenta, din partea partenerului transnaÅ£ional implicat în proiect, standardul european Equass în ceea ce priveşte certificarea calităţii pentru servicii destinate persoanelor cu dizabilităţi.

„Ne bucurăm că Timişoara va fi gazda unei conferinÅ£e regionale pe tema calităţii în serviciile sociale. Este un subiect relativ nou pentru România, dar de o mare importanţă pentru asigurarea unei vieÅ£i decente pentru persoanele cu dizabilităţi.” a declarat Laila Onu, director executiv al FundaÅ£iei „Pentru Voi”.

Începând cu ora 11.00 reprezentanÅ£ii mass-media vor putea discuta cu cei care implementează sistemul Equass privind calitatatea în serviciile destinate persoanelor cu dizabilităţi, dar şi cu reprezentanÅ£i ai echipei de management a proiectului şi specialişti din domeniu

Pentru mai multe detalii ne puteţi contacta la 0723726569, alina.sima@pentruvoi.ro, www.pentruvoi.rosau 0731356552, silvia.ursu@onphr.ro, www.onphr.ro.

Cu consideraţie,

Laila Onu, Director executiv

Francisc Simon, Presedinte