Dragi prieteni, colaboratori, parteneri, in august 2012 v-am cerut ajutorul in numele a 59 de bebelusi si a familiilor lor. Copilasii aveau nevoie de 5000 de cutii de lapte praf, pentru a putea fi hraniti pana la varsta de doi ani. Sanatatea lor depindea de acest lapte cu atat mai mult cu cat alaptarea la san nu era o optiune pentru ei, intrucat mamele lor sunt infectate cu HIV, iar posibilitatile financiare ale parintilor nu le permiteau sa asigure copiilor hrana adecvata. Pentru ei, am inceput campania "Am nevoie de lapte".

In acel moment, era ultima solutie la care apelam si nu indrazneam sa speram la o atat de ampla mobilizare. Aproape imediat, aveam deja parteneri la drum: Mobil Pay, Radio Romania Constanta, Radio Sky, Doina FM, Digi 24 si un om care a spus "Si eu sunt tata. Voi fi vocea acestor copii" - domnul Decebal Fagadau. Poate ca atunci cand lupti pentru ceva atat de important - viata unor copii - providenta lupta si ea de partea ta. Poate ca pur si simpu, am avut sansa de a fi inconjurati de OAMENI. Acum va spunem ca avem 5643 de cutii de lapte praf. Toti copilasii au hrana necesara pentru a creste mari si sanatosi.

Intreaga comunitate s-a mobilizat ca sa-i sustina. Oamenii au donat direct in cont, pe platforma online, au venit la fundatie ca sa afle ce altceva mai pot face... s-au implicat chiar si persoane din afara tarii. Alaturi de ei, firme locale, companii multinationale si organizatii non-profit au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a se asigura ca acesti copii au toate sansele. Pure Jatomy Fitness, Maritimo Shopping Center, G&G Paper, Ecserv Interprod, Hotel Cherica, David Consulting, Model Constanta, Hotel Ibis, JCI Constanta, Fundatia Sensiblu, Romatsa, Constanta Port, Milupa, Janssen sunt doar o parte dintre cei carora le multumim. Succesul campaniei li se datoreaza si gestul lor ofera mangaiere si altora...

Faptul ca atatia oameni au raspuns nevoii lor de ajutor, a aratat parintilor acestor copii ca nu sunt nici singuri, nici respinsi de comunitatea in care traiesc. Abia acum incepem sa aducem reparatie pentru fostii copii infectati in spitale si transformati in sperietori umane. Acei fosti copii, cautau privirea oamenilor si gaseau in ea frica si ura. Oamenii ii evitau, si chiar unii dintre parinti nu aveau curaj sa-i imbratiseze. Acum pot, in sfarsit, sa inteleaga ca nu mai sunt singuri.

Acum pot privi in ochii copiilor lor si pot vedea iubirea de care au nevoie si se pot linisti stiind ca fac tot ceea ce este posibil ca bebelusul lor sa fie deplin sanatos. In sfarsit, in viata lor este o micuta fiinta care ii imbratiseaza cu toata puterea si le zambeste din tot sufletul. Valoarea acestui gest este inestimabila.

Multumiri speciale ambasadorului campaniei – domnul Decebal Fagadau, un prieten de suflet al acestor oameni. Suportul si reprezentarea domniei sale au adaugat un plus de incredere si de vizibilitate pentru cauza acestor oameni.

In august 2012 v-am cerut ajutorul si acum, in ianuarie 2013, va multumim! Impreuna am reusit sa schimbam destine. Increderea pe care ne-o acordati ne intareste angajamentul de a sta alaturi de oameni si de a-i proteja de bolile infectioase si de suferinta pe care acestea o genereaza.

Ne dorim sa va avem alaturi si in viitor, cu atat mai mult cu cat depinde de noi toti sa facem ceva in privinta persoanelor cu boli infectioase. 1 din 12 oameni este infectat cu virusurile hepatitice B, C sau cu HIV. 1 din 12! Daca nu ne asiguram acum ca acesti oameni beneficiaza de cele mai bune optiuni de tratament, maine

1 dintre cei 12 ar putea fi cineva drag: mama, fratele, prietenul unuia dintre voi. Baylor este despre oameni, oameni infectati cu acesti "ucigasi tacuti" sau oameni afectati de ei. Baylor este despre tine, care ajuti copiii sa iasa invingatori in lupta lor cu HIV si despre multi alti oameni, care alaturi de tine, ii ajuta pe cei cu boli infectioase sa duca o viata mai buna.