Campania Contra Cancer initiata de Asociatia Little People Romania cu scopul de a strange fonduri pentru copiii si adolescentii bolnavi de cancer, beneficiarii programelor zilnice de asistenta psiho-sociala continua. Primul eveniment al campaniei, Cursa Contra Cancer, a fost defasurata pe parcursul a 7 zile, de Iulian Novac si Marian Sorohan, care au parcurs cumulat 700 kilometri.

Organizatorii doresc sa aduca in atentia publicului larg si reprezentantilor media ca evenimentele care promoveaza Campania Contra Cancer sunt in plina desfasurare.

Alergatorul Iulian Novac reintors la Cluj-Napoca, aleragtorul Marian Sorohan reintors la Iasi, membri Clubului Temerarii din intreaga tara, managementul Asociatiei Little People sunt dispusi sa ofere interviuri despre Campania Contra Cancer si despre programul de activitati zilnice desfasurate in Cluj, Bucuresti, Timisoara si Iasi pentru copiii bolnavi de cancer.

Asociatia Little People a dezvoltat programul „Nu Mi-e Frica!” bazat pe tehnici ale terapiei prin joc cu tematica medicala, creat la nivel national ca o platforma standardizata de suport a pacientilor, care ofera posibilitatea copiilor sa se joace cu materiale sanitare, sa invete intr-un mod neintruziv despre procedurile medicale, sa ii familiarizeze cu spitalizarea, personalul medical si alte aspecte legate de boala.

Jocurile cu tematica medicala din programul „Nu Mi-e Frica!” ii ajuta pe copii sa-si exprime temerile si sa verbalizeze toate intrebarile care apar firesc in urma unui astfel de diagnostic. Asociatia Little People Romania desfasoara zilnic activitatile din programul de interventie „Nu Mi-e Frica!” in sectiile de onco-pediatrie din Cluj, Bucuresti, Timisoara si Iasi. Pe parcursul Cursei Contra Cancer pacientii internati pe sectiile de onco-pediatrie au urmarit zilnic evolutia cursei si au transmis mesaje de incurajare alergatorilor.

Campania Contra Cancer promoveaza numarul de SMS 858 prin care cetatenii din fiecare colt al Romaniei pot dona 2 euro pentru a sprijini cauza copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer. Personalitati ca Excelenta Sa Ambasadorul Marii Britanii, Loredana Groza au sustinut Campania Contra Cancer si numarul de SMS 858. Multumim publicului larg pentru sustinerea oferita pana acum. Speram ca vestea mesajului 858 sa fie transminsa cat mai departe.

Numarul de SMS 858 este valabil pana pe data de 3 noiembrie 2011.

Invitam reprezentantii media sa promoveze acest numar, fiecare mesaj trimis conteaza. Materiale video si fotografii sunt prezentate zilnic pe adresa de Facebook.

Atasat acestui mail gasiti un document ce prezinta desfasurarea Cursei Contra Cancer.

Persoana de contact pentru reprezentantii media: Oana Rusu, 0743 773 843. 858 este mesajul sustinatorilor copiilor bolnavi de cancer!


***
Cursa alergata de Iulian Novac si Marian Sorohan s-a desfasurat pe perioada a 7 zile, intre 2 si 9 octombrie, cu scopul de a strange fonduri pentru copiii si adolescentii bolnavi de cancer, beneficiarii programelor de asistenta psiho-sociala zilnice, create de Asociatia Little People Romania.

Traseul de alergare a unit in forma literei C (contra cancer) urmatoarele localitati: Sf. Gheorghe, Brasov, Rucar, Vulturesti, Goranesti, Fusea din Deal, Buftea si Bucuresti.

Starea de spirit a alergatorilor a fost foarte buna si au avut parte de sustinatori si persoane interesate de scopul acestei curse. Au fost intrebati mereu de semnificatia numarului 858 imprimat pe echipamentele in care au aleargat.

Organizatorii doresc sa faca cunoscut un rezumat al locatilor in care s-a alergat Cursa Contra Cancer:
•    Duminica, 2 octombrie startul a fost dat din localitatea Sfantu Gheorghe, unde alergatorii au fost sustinuti de elevii Scolii Sportive din Sfantu Gheorghe si de 3 atleti locali profesionisti
•    Luni, 3 octombrie alergatorii au ajuns in Brasov unde au vorbit reprezentantilor presei despre Cursa Contra Cancer. Dupa conferinta de presa si-au continuat traseul.
•    Marti, 4 octombrie, alergatorii s-au aflat in Rucar
•    Miercuri, 5 octombrie, alergatorii au alergat in Vulturesti
•    Joi, 6 octombrie, de la ora 8:00-18:00 a fost alergata distanta Goranesti–Fusea din Deal
•    Vineri, 7 octombrie, la ora 10:00-18:00, Fusea din Deal –Buftea 
•    Sambata, 8 octombrie, alergatorii au urmat traseul Buftea (Soseaua A1)-Soseaua de Centura Bucuresti-Tragoviste (Soseaua A1)- Bulevardul Bucurestii Noi-Calea Grivitei- Metro 1 Mai-Bulevardul Ion Mihalache-Piata Victoriei-Bulevardul Lascar Catargiu -Piata Romana General Gheorghe Megheru, Hotel Intercontinental Bucuresti
Pe data de 8 octombrie a fost sustinuta a doua conferitna de presa a Cursei Contra Cancer, membrii Clubului Temerarii au realizat un tur de onoare al Hotelului Intercontinental alaturi de alergatori
•    Duminica, 9 octombrie, ultimii kilometri a cursei au fost parcursi la Bucharest City Marathon. Excelenta Sa Ambasadorul Marii Britanii si echipa Ambasadei Britanice si alti peste 50 de sustinatori si-au arata suportul fata de lupta impotriva cancerului la copil alergand. Temerarii, cea mai mare si activa comunitate de adolescenti care au invins cancerul au fost inspiratia celor doi alergatori. In semn de apreciere, Temerarii au alergat in ultima zi a cursei costumati in numarul 858, numarul de SMS prin care cetatenii din fiecare colt al Romaniei pot dona 2 euro pentru a sprijini cauza copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer.


Cu deosebita stima,
Katie Rizvi
Vice-presedinte
Asociatia Little People Romania
katie@thelittle-people.org
0745 821 573
www.thelittlepeople.ro