Evenimentul va reuni timp de o saptamana membrii uneia dintre cele mai mari si active comunitati de tineri supravietuitori, Clubul Temerarii, alaturi de participanti din Republica Moldova, Cehia si Polonia intr-un cadru unic al Romaniei protejat de UNESCO, Delta Dunarii.

Cei peste 160 de tineri, vor participa la o serie de intalniri si workshop-uri ce doresc sa faciliteze interactiunea si dialogul cu participanti care provin din diferite culturi, cu scopul de a le dezvolta abilitatile creative, sentimentul de solidaritate si respect, lucru in echipa, de a-i ajuta sa deprinda notiuni de advocacy si leadership utile in campanii de lobby create in folosul pacientilor actuali, totul intr-un mediu multicutural, alaturi de tineri care au trecut prin experiente similare.

Totodata, participantii vor lua parte la Adunarea Generala a Membrilor Temerarii, organizata anual, in care tinerii decid sa organizeze campanii de strangere de fonduri, sa identifice noi strategii si nevoi stringente ale copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer si sa sprijine prin intermediul unui fond de urgenta fiecare Temerar care a recidivat. Tabara Temerarii este un eveniment exclusiv dedicat tinerilor supravietuitori prin intermediul caruia dorim sa-i imputernicim pe acestia sa devina ambasadori ai mesajului pozitiv al supravietuirii, oferindu-le o voce in randul comunitatii locale si internationale. ,,Sa faci parte din Temerarii inseamna sa iei parte la ceva maret, unde deciziile tale conteaza, unde vocea ta e auzita, unde sugestiile si critica sunt acceptate si apreciate, ajutand la dezvoltarea comunitatii de supravietuitori. Sunt in egala masura bucuros si mandru sa fac parte din acest grup, care pentru multi dintre noi poate fi numit o a doua familie" A.B, membru al Clubului Temerarii, clubul tinerilor supravietuitori de cancer..

Reprezentantii presei care doresc sa transmita publicului larg informatii privind Tabara Temerarii sunt invitati sa acceseze adresa: https://www.facebook.com/pages/Asociatia-Little-People-Romania/135087612034. Inca din data de 14 august vor fi postate in mod frecvent informatii, marturii si fotografii. Ne-ar face mare placere sa avem alaturi in data de 17 august, jurnalisti interesati sa descopere povestile de succes ale Temerarilor. Persoana de contact, Oana Rusu 0743 773 843.

In cadrul acestei tabere va fi lansat numarul IV al Revistei Temerarii, o revista scrisa de tineri care au finalizat tratamentul, spre inspiratia si incurajarea celor care sunt pacienti actuali in una din cele 12 sectii de oncopediatrie din Romania. Revista Temerarii a primit premiul I in cadrul Galei Societatii Civile si recunoasterea intregii comunitati pentru inovatia si contributia adusa in acest domeniu. Prin intermediul unei reviste Temerarii, doza lunara de energie, optimism, incredere, exemple concrete de reusita si victorie asupra bolii, ajunge la toti copiii si adolescentii pacienti care au atat de multa nevoie!

Multumiri speciale revin sponsorilor principali: Trelleborg AB, Fundatia Vodafone Romania, Novartis, Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, Amgen si tuturor sponsorilor si companiilor locale fara de care acest eveniment nu ar fi posibil.

In 2006, Asociatia Little People a infiintat Clubul Temerarii  - comunitatea adolescentilor romani, care au invins cancerul - ce numara astazi, aproape 300 de membri din 84 de localitati, devenind cel mai mare grup activ de sprijin reciproc in randul adolescentilor si al tinerilor adulti afectati de cancer si totodata una dintre cele mai active comunitati de acest gen din Europa. Scopul Clubului Temerarii este acela de a asigura o sustinere specializata si personalizata la necesitatile fiecarui tanar din Romania in materie de "coping", facilitand reintegrarea reusita a pacientilor in viata de adolescent sau tanar adult dupa tratament si reintegrare in societate. Mai multe detalii www.thelittlepeople.ro

***
Katie Rizvi
Fondator Asociatia Little People si Clubul Temerarii
katie@thelittle-people.org