Organizata de Gremlin, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, Comisariatului Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu si al Primariei Municipiului Constanta, campania Olimpiada Deseurilor va continua pana pe data de 14 iunie, oferindu-le claselor inscrise in campanie ocazia sa colecteze selectiv si sa fie premiate.

Aflata la cea de-a treia editie, campania „Olimpiada Deseurilor” reprezinta o oportunitate pentru elevii din clasele I-VIII din judetul Constanta de a isi insusi bunele practici in vederea reciclarii, precum si de a castiga premiile oferite de organizatori.

In cadrul editiei de anul acesta cele 218 clase inscrise in campanie vor trebui sa colecteze o cantitate totala de minim 70 kilograme de deseuri pentru cele 5 categorii de deseuri ce fac obiectul campaniei: hartie, PET, doze, baterii si deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE).

„Ne bucuram ca si anul acesta elevii si cadrele didactice au raspuns cu entuziasm invitatiei noastre de a participa la campanie, in numar tot mai mare de la editie la editie, reusind ca anul acesta sa implicam peste 5.000 de elevi. Prin premiile pe care le vom oferi ne dorim sa rasplatim eforturile tuturor celor implicati, dar mai mult decat atat, sa incurajam initiativa acestora de a adopta un comportament ecologist”, a declarat Aurora Olescu, administratorul companiei Gremlin.  

Pe data de 20 iunie, in cadrul unui spectacol, vor fi decernate trofeele „Hartiuta Draguta”, „PETa Circumspecta”, „DOZAta Coafata”, „Calculatorasul cel voinic” si „BATi cel viteaz” claselor ce vor colecta cele mai mari cantitati pentru fiecare categorie de deseuri in parte, precum si „Trofeul Olimpiada Deseurilor 2013”, ce va fi acordat clasei ce va colecta cea mai mare cantitate totala de deseuri.  

Vizita la fabrica de hartie Comceh din Calarasi, fabrica de doze Can Pack, sediul Gremlin, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta, Muzeul Delta Dunarii Tulcea sau o tabara la munte pentru toata clasa sunt doar o parte din premiile pe care clasele castigatoare le vor primi din partea organizatorilor. 

Pana atunci insa, clasele inscrise in campanie se intrec in a colecta cele mai mari cantitati de deseuri din hartie, PET, baterii si echipamente electrice si electronice. Iar asta pentru ca si pe parcursul campaniei elevii vor primi premii instant, in timp ce clasele ce vor reusi sa colecteze o cantitate totala de minim 70 de kilograme vor primi o diploma si un premiu de participare.

***
Despre Olimpiada Deseurilor
Aflata la cea de-a treia editie, campania de constientizare se adreseaza elevilor din ciclul primar si gimnazial din judetul Constanta. Numai in 2012, 4.019 elevi din 144 de clase apartinand unui numar de 25 de scoli din judetul Constanta s-au implicat in cadrul campaniei, reusind sa colecteze selectiv o cantitate totala de 35.178 kg deseuri.
Castigatorii editiei din 2012:

Trofeul „Hartiuta Draguta” - Clasa a V-a, Scoala cu clasele I-VIII Silistea (1.945 kg deseuri hartie). Premiu: Vizita fabrica de hartie Comceh.

Trofeul „Peta Circumspecta” - Clasa a VIII-a, Scoala cu clasele I-VIII Vulturu (214 kg deseuri PET). Premiu: Vizita CMSN Constanta.

Trofeul „Bati cel viteaz” - clasa a VI-a A, Scoala cu clasele I-VIII Tuzla (115 kg deseuri de baterii si acumulatori). Premiu: Vizita Muzeul Delta Dunarii, Tulcea.

Trofeul „Calculatorasul cel voinic” - Clasa a VII-a A, Scoala cu clasele I-VIII „Mihail Sadoveanu” Medgidia (698 kg deseuri de echipamente electrice si electronice). Premiu: videoproiector pentru clasa si vizita la Gremlin.   

Trofeul „Olimpiada Deseurilor 2012” - Clasa a II-a B – Scoala „Dimitrie Stiubei” Constanta (2.162 kg deseuri). Premiu: tabara pentru toata clasa in statiunea Straja, judetul Hunedoara.     


Pentru alte detalii referitoare la campanie, va rugam sa ne contactati.
Ana Elena Stoican – Specialist Relatii Publice
Telefon: 0241.58.66.05 | 0241.58.66.06
Mobil: 0752.222.329
ana.stoican@gremlincom.ro
www.gremlincom.ro