Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Neuromotor Bacau, organizeaza festivitatea de celebrare a 20 de ani de existenta a Centrului de Recuperare Neuromotorie “Daniel”.

Evenimentul va avea loc in data de 12 iulie 2013, cu incepere de la ora 11.00 si se va desfasura in Parcul Cancicov, Bacau, cu participarea beneficiariarilor traditionali ai asociatiei, a familiilor acestora, a 40 de copii din zonele rurale prevazute in proiect,  a membrilor  comunitatii, reprezentanti  ai diverselor ONG-uri si institutii ale statului, precum si mass-media.

In cadrul acestei manifestari invitam participanti sa vizioneze povestea Centrului “Daniel” in imagini, sa vizioneze o expozitie cu obiecte confectionate manual in cadrul activitatilor de artterapie,  sa participe activ la diverse concursuri cu premii pentru copii.
Aceste activitati urmaresc sa evidentieze performantele de care sunt capabile persoanele cu handicap, sa sublineze abilitatile copiilor si tinerilor cu diverse deficiente, sa permita stabilirea de contacte si interelationare intre copii cu handicap si membrii comunitatii bacauane, sa imbunatateasca perceptia opiniei publice cu privire la aceasta categorie sociala.

Moto-ul actiunii este: “persoanele cu nevoi speciale sunt capabile, insa “incapabile” sa acceseze serviciile la distanta. Fiecare persoana ar trebui sa aiba acces la serviciile de care are nevoie in propria sa comunitate.”

Acest moment marcheaza implinirea a 20 de ani de implicare activa si responsabila in sprijinirea copiilor cu handicap sau boli invalidante, prin oferirea de serivicii specializate de recuperare si reabilitare, prin oferirea de servicii de asistenta sociala si consiliere, prin crearea de modele de bune practice in serviciile sociale cu recunoastere nationala, prin diverse inovatii menite sa creasca calitatea vietii acestora, prin organizarea de diverse seminarii si cursuri pentru profesionalizarea specialistilor, prin organizare de activitati menite sa evidentieze aptitudinile acestora, prin militarea pentru respectarea drepturilor persoanei cu handicap si asigurarea accesului la scoala sau viata culturala.

Acest eveniment se organizeaza in cadrul proiectului “Model de parteneriat si servicii mobile pentru comunitatile rurale sarace”, derulat in parteneriat cu Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau si Espoiroumanie si finantat prin programul de Cooperare Elvetiano-Roman. Obiectivul general al proiectului este transferarea modelelor de buna practica de servicii comunitare pentru persoanele cu deficiente, dezvoltate in Elvetia si de a atrage atentia asupra nevoii de a dezvolta astfel de servicii in satele sarace romanesti.


Lavinia Porumbiu
CENTRUL DANIEL
A.S.C.H.N. Bacau
Bacau, Str. Pictor Andreescu, Nr. 5
Telefon/Fax: 04.0234.58.30.36
E-mail: centrul_daniel@yahoo.com