CharityGift.ro, proiect de voluntariat si primul magazin online in care toate produsele contin o donatie catre o organizatie non-guvernamentala sau catre un caz social, a demarat campania «Ajuta cu un singur click» pentru strangerea formularelor de 2 %, ieri, 15 martie.

Campania se va derula pe o perioada de doua luni, timp in care voluntarii CharityGift.ro  vor initia activitati menite sa ii informeze pe toti cei care sunt interesati de proiectele Asociatiei Charity Gift despre cum pot ajuta ei insisi la responsabilizarea sociala si individuala, cum pot directiona  2% din impozitul datorat statului catre organizatie, dar si cum pot contribui la dezvoltarea conceptului de donatii prin cumparaturile pe care le fac.

Anul acesta, campania pentru directionarea a 2 % din impozitul pe venit, va avea mai multe etape, prin intermediul carora CharityGift.ro doreste ofere informatii relevante cu privire la acest subiect, dar si sa ii ajute pe oameni sa inteleaga ca si ei se pot implica in comunitate, doar cu un singur click sau completand un singur formular, in acest caz. In fiecare saptamana a campaniei, voluntarii CharityGift.ro ii vor surprinde pe  cei care vor urmari activitatea campaniei si le vor oferi suport in ceea ce priveste completarea formularelor.

Prin intermediul proiectului de voluntariat CharityGift.ro, voluntarii doresc sa le arate persoanelor interesate ca responsabilitatea si implicarea se pot invata. Astfel, de-a lungul celor doi ani de activitate, CharityGift.ro a reusit sa stranga o comunitate de peste 80 de furnizori, 45 de ONGuri beneficiare, peste 800 de clienti, dar si numerosi voluntari si persoane publice din Romania, printre care : Andreea Marin Banica, Dan Helciug, Cristian Mungiu, Cristian Manafu, Eliza Rogalski, Mihail Musat.  Impreuna promoveaza implicarea sociala, voluntariatul si responsabilitatea.

Pentru a directiona cei 2 % , este necesar sa se urmeze cativa pasi simpli: se completeaza formularul 230  cu datele persoanei, cu datele organizatiei care va primi banii si se va semna. Apoi se depune formualrul  direct la Administratia Financiara de care apartine persoana respectiva  sau  este trimis recomandat prin posta pana la data de 15 mai 2011. Suma ce urmeaza a fi virata nu trebuie sa se completeze, deoarece aceasta se calculeaza automat ca 2% din impozitul datorat catre stat. Datele Asociatiei Charity Gift sunt : CIF 24639444/22.10.2008 , Sediu Prahova, Mun. Ploiesti, str. Cercelus nr. 2, cont RO92BRMA0870025466000000, deschis la Banca Romaneasca, sucursala Titan.

«Prin campania 2 % Ajuta cu un singur click, dorim sa promovam conceptul CharityGift.ro, prin intermdediul caruia un gest simplu si cotiduian, cel de a face cunparaturi, il putem transforma intr-un gest prin intermediul caruia sa facem o diferenta in comunitate, dar si sa ne implicam, fie prin volutnariat, prin activitati sau prin donatii. Totodata, dorim sa atragem atentia asupra faptului ca impreuna putem construi noi mijloace de a sprijini societatea civila si de a cunaoste mai bine ce se intampla in acest mediu. Fiecare formular completat care sprijina Asociatia Charity Gift inseamna un pas inainte catre o schimbare pozitiva» a declarat Steliana Moraru, coordonator al proiectului CharityGift.ro

Despre CharityGift.ro
Este un proiect de voluntariat 100%, dedicat responsabilizarii individuale şi sociale, care funcÅ£ioneaza ca un magazin online, o platforma pentru expunerea de produse din partea furnizorilor, care astfel se angajeaza sa direcÅ£ioneze, parÅ£ial sau in totalitate, contravaloarea acelor produse unor cauze sociale pe care aleg sa le susÅ£ina. Astfel, CharityGift.ro este menit sa ofere ajutorul financiar atat de necesar cauzelor umanitare şi in acelaşi timp sa acorde tuturor oamenilor posibilitatea de a-şi exprima bunatatea mereu, nu doar in situaÅ£ii extreme sau in preajma Sarbatorilor. 

Contact de presa
Steliana Moraru
Coordonator CharityGift.ro 
e-mail: steliana.moraru@charitygift,ro
mobil: 0735 518250
web: www.charitygift.ro