Asociatia  Sportivilor Cozia Racing Team desfasoara proiectul CHEMARE LA MISCARE in parteneriat cu Scoala Gimnaziala “Serban-Voda Cantacuzino” si Primaria Orasului Calimanesti, proiect bazat pe voluntariatul membrilor fondatori ai asociatiei si a altor voluntari din orasul Calimanesti.

CHEMARE LA MISCARE este sloganul sub care ne dorim sa strangem cat mai multi copii din Scoala” S.-V.C.”si nu numai. Organizam intalniri la nivel local pentru discutarea si analizarea strategiilor de lucru, intalniri in timpul liber, duminica, pentru organizarea de drumetii pe doua roti in aer liber, pentru a descoperi natura, bucuria de a face sport, dar si punerea in practica a ideilor teoretice. Eficienta, atractivitatea, puterea de a strabate distante mari de traseu, identificarea si rezolvarea problemelor aparute, aplicabilitatea si iesirea in afara spatiului scolii, motivarea, ameliorarea unor aspecte ale vietii scolii, dar si atragerea copiilor catre sport, inlocuirea timpului petrecut in fata calculatorului cu miscare in aer curat, cunoasterea si folosirea eficienta a bicicletei, acestea sunt scopurile noastre si ale partenerilor nostri.

Este binevenita orice persoana care are opt ani impliniti, cu sau fara parinti (dar cu acordul lor scris), bunici, prieteni sau rude, alaturi de bicicleta proprie sau imprumutata, intr-o voie buna, imbratisati de bucuria de a ne cunoaste sau de a ne reintalni in zilele de sambata sau duminica ale fiecarei saptamani in Parcul Hotel Central. Orele si datele exacte vor fi anuntate saptamanal, vinerea la orele 10.00 prin afise la intrarea in scoala dar si verbal prin Prof.Popescu Anca.

Pentru aceasta, aveti nevoie de:
- bicicleta  proprie ;
- bidon cu apa sau ceai de 0.5 l;
- casca de protectie;
- acordul  semnat al parintelui/tutorelui;
- parintele/tutorele, daca doreste sa va insoteasca si/sau sa se antreneze alaturi de noi.

Copiii vor fi pregatiti GRATUIT sa pedaleze, sa se orienteze, sa lucreze cu ei insisi  pentru performanta. A.S.C.R.T. si partenerii isi doresc sa ii ajute pe copii sa se descurce pe bicicleta si in natura, sa-i invete sa cunoasca si sa se cunoasca  intre ei, sa socializeze, sa descopere talente in ciclism, dar si sa ii pregateasca pentru concursul ce va avea loc in data de 18-19 mai 2013 in Calimanesti, concurs ce se va desfasura la nivel national, iar data de 18 mai a.c. va fi dedicata copiilor.
Pe data de 19 mai 2013 se va organiza concursul pentru cei care au implinit 14 ani.