Cicloteque ii indeamna din nou pe amatorii mersului pe doua roti sa iasa pe strada si sa pedaleze pentru un Bucuresti mai putin poluat, dar mai in forma. Biciclistii din Bucuresti s-au mobilizat exemplar vara aceasta la pedalarile de grup:  Ciclopromenadele nocturne, Bikewalk, marsul biciclistilor din Saptamana europeana a mobilitatii au adunat mii de biciclisti si au produs admiratia bucurestenilor.

Dragos Bucurenci si Radu Naum se vor alatura CicloTurei de toamna, ultimul eveniment ciclist al anului.

CicloTura de toamna ne trezeste sambata dimineata la o realitate pe care ne-o dorim din ce in ce mai mult: o capitala in care mersul pe bicicleta nu mai este un sport extrem sau un moft, ci un stil de viata. Toti biciclistii cu chef de pedale matinale sunt asteptati sambata, 17 octombrie, de la ora 11:15 in Piata Unirii pentru o tura de constientizare a respectului in trafic si a respectului de sine, prin miscare si zero poluare. Sub sloganul „Ridica-te deasupra orasului”, Cicloteque ii incurajeaza si pe cei care nu au inca biciclete, dar vor sa participe, si pune la dispozitie 50 de biciclete gratuite de la centrul din curtea Facultatii de Drept.

Startul se da din Bulevardul Unirii, de pe malul Dambovitei (langa statia R.A.T.B), la ora 12.00. Traseul pe care vor defila biciclistii este Piata Unirii - Piata Alba Iulia - Bd. Magheru - Piata Romana - Piata Victoriei - Piata Charles De Gaulle - Piata Presei si retur tot la Piata Unirii. MaiMultVerde ofera apa participantilor, iar 15 voluntari vor coordona deplasarea pe traseu astfel incat totul sa mearga... ca pe roate.

Cicloteque este un proiect MaiMultVerde si UniCredit Tiriac Bank, sprijinit de Universitatea Bucuresti. Deschis in august 2008, centrul pune la dispozitia doritorilor un parc velo de 150 de biciclete si accesoriile necesare utilizarii acestora (antifurt, casca de protectie, manusi, genunchiere etc.).

CicloTura de toamna este sprijinita la ghidon de www.bicla.ro. www.amdoar18ani.ro, www.velorutia.ro, www.batesaua.ro si www.bikersteam.ro.

Note pentru jurnalisti:
Asociatia MaiMultVerde, organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primul an de functionare, 2008, MaiMultVerde a lucrat cu peste 8000 de voluntari, a plantat 107000 puieti, a strans 94 de tone de deseuri, a deschis primul centru de inchiriat biciclete din Bucuresti, Cicloteque, a derulat doua campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primul an a fost de peste 1,100,000 de euro, fonduri integral obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.    

UniCredit Tiriac Bank este subsidiara bancara din Romania a UniCredit Group, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare, cu operatiuni in 22 de tari si cu o strategie coerenta de responsabilitate sociala. De altfel, pentru a reuni intregul Grup UniCredit sub umbrela responsabilitatii sociale si pentru a creste valoarea donatiilor voluntare in bani, in favoarea entitatilor non-profit sunt derulate anual programe de voluntariat cu implicarea angajatilor si cu sprijinul financiar al fundatiei Unidea, fundatia umanitara a Grupului UniCredit. Banca isi desfasoara activitatea deplin constienta de responsabilitatea pe care o are fata de societate si fata de mediu. UniCredit Tiriac Bank se implica activ in comunitate, continuand astfel traditia actionarului majoritar si sprijinind pana in prezent numeroase organizatii si fundatii precum Mai Mult Verde, Fundatia Hospice Casa Sperantei, Motivation Romania, SOS Satele Copiilor, Serviciul Apel, Freedom House, Care Foundation, Asociatia Catalist, Asociatia ArtPhoto, Fundatia Anonimul etc.

Informatii suplimentare: Anamaria Bogdan, Manager Comunicare MaiMultVerde, tel. 0755 224816, email anamaria.bogdan@maimultverde.ro