Scopul Colocviului este definirea principalelor prioritati de dezvoltare si promovare a turismului in Romania 2030, pornind de la obstacolele cu care Romania se confrunta in acest moment si directiile de dezvoltare identificate de un grup de 50 de tineri experti in devenire si experti consacrati din domeniul turismului.

Colocviul a adus la masa discutiilor antreprenori, cercetatori, reprezentanti ai mediului privat din industria turistica, reprezentanti ai ONG-urilor active in turism, precum si reprezentanti ai institutiilor si autoritatilor publice cu atributii in reglementarea si dezvoltarea turismului.

Printre personalitatile din turism care au confirmat prezenta la eveniment se numara: Dragos Anastasiu, presedinte Eurolines; Razvan Pirjol, CEO si General Manager CIT & Leading Choice Business Counsellors; Antoni Kuhnen, presedinte AvCo Consulting & Contracting; Paul Marasoiu, presedinte Romanian Convention Bureau; Cristian Macedonschi, presedinte Asociatia de Promovare si Dezvoltare a Turismului Brasov; Lucia Morariu, presedinte ANAT; Calin Ile, manager general hotel Ibis Gara de Nord; Ion Antonescu, fondator Marshal Turism si Maria Stoian, presedinte fondator ANTREC Romania.

Evenimentul include dezbateri, prezentari si propuneri in patru grupuri de expertiza, reunind, pe langa experti consacrati din industria turistica romaneasca, cei mai buni studenti si absolventi romani din tara si din strainatate, cu experienta si pregatire relevanta in domeniul turismului. 

Principalele teme abordate in cadrul grupurilor de expertiza au fost:
#    Analiza resurselor umane, naturale si culturale ale Romaniei
#    Mediul de business, tehnologie si infrastructura – factori exponentiali pentru dezvoltarea turismului
#    Mediul legislativ si proceduri in turism
#    Elemente de branding si avantaje competitive ale Romaniei

***
Colocviul C.A.E.S.A.R. Turism in Romania 2030 este primul pas in conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a industriei turistice, oferind tinerilor pasionati de turism oportunitatea de a se implica in gasirea unor solutii viabile pentru principalele probleme cu care se confrunta turismul romanesc. Rezultatul final va fi un raport care va cuprinde principalele directii si principii de dezvoltare si promovare a turismului in Romania, pe care expertii tineri si consacrati din tara si din strainatate si le vor putea asuma in egala masura. Aceste directii generice vor fi insotite de recomandari concrete, cu aplicabilitate imediata si vor fi inaintate prin intermediul C.A.E.S.A.R. factorilor cu putere de decizie in domeniul turismului din Romania.  

Sponsori: Universitatea Romano-Americana, Accent Travel & Events.
Parteneri logistici: Grand Hotel Continental, Qual Media, Hotel Ibis, WebWise.
Parteneri media: Radio Romania International, Radio Romania Cultural, Radio Transilvania, Romania Pozitiva, Studentie.ro, Stiri ONG, Edu-News, Online Student, Horeca, HRB Expert, Food&Bar, Turism Market, Traveller Magazin, Casa Mia TV, Agentia de Presa Asii Romani.
Sustinem si ne sustin: Ministerul Economiei, SKAL, Asociatia Partenerilor Diplomatilor Romani, Rotary, Rotaract, CRREDAE, Fundatia Amfiteatru, Asociatia Ecoturism Romania, Succes pentru Romania, Glazeon, Hipo.ro, Inspire, ANOSR, AIESEC, ODAS, USR, Varzaru, Silviu Pal Photography.


Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune. LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara. Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei. LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.

Young Skal reprezinta o diviziune a organizatiei Skal International, creata special pentru studenti si tineri profesionisti din domeniul turismului. Misiunea Young Skal este sa recruteze toate persoanele ce activeaza in sfera vanzarii si promovarii serviciilor turistice spre miscarea Skal. Obiectivul principal il reprezinta integrarea si familiarizarea acestora cu valorile de baza ale organizatiei Skal International: Prietenie, Pace, Solidaritate si Promovarea intereselor comune din domeniul turismului, atat la nivel local cat si international.
Young Skal este destinata tuturor tinerilor profesionisti care studiaza sau activeaza in domeniul turismului de cel putin doi ani. Ideea de baza a constituirii Young Skal o reprezinta atragerea tinerilor profesionisti in cadrul organizatiei si promovarea lor la statutul de membri Skal activi, odata cu atingerea nivelului de expertiza necesar.

Contact:
Adina VINTAN                  
Coordonator                        
C.A.E.S.A.R. --    “Turism in Romania 2030”                   
adina.vintan@caesar-romania.eu                                
0722 697 550                       

Andrei MIHAILESCU
Coordonator adjunct
C.A.E.S.A.R.    -- “Turism in Romania 2030”
andrei.mihailescu@youngskal.ro
 0772 252 299