Restart Romania continua pentru 10 dintre ideile inscrise in concurs. Acestea incearca sa gaseasca o solutie la probleme legate de coruptie si lipsa eficientei din sistem, folosind puterea internetului. Cei 10 finalisti isi vor vedea ideile transformate in proiecte online pentru a produce o schimbare offline, iar cinci dintre ei vor primi, intr-o etapa ulterioara, o finantare care sa le faca durabile.

Ideile din finala Restart Romania variaza de la unelte de monitorizare a promisiunilor electorale si cheltuirea banilor publici, la platforme de participare cetateneasca in solutionarea unora dintre problemele presante cu care se confrunta societatea. Fiecare dintre ele are potentialul de a produce un restart in mentalitatea si practicile din Romania. Le puteti accesa la adresa www.restartromania.ro.

In competitia Restart Romania au fost inscrise 104 proiecte, toate incercand sa solutioneze probleme legate de lipsa transparentei, a eficientei, de nerespectarea legii, sau de trafic de influenta. ONG-uri, antreprenorii sociali, programatori sau pur si simplu cetateni cu spirit antreprenorial si-au urcat ideile pe platforma Restart Romania. Cu ajutorul feedback-ului primit de la comunitatea online, ideile lor au evoluat pana la stadiul de proiecte.

Numarul de proiecte si calitatea lor au surprins organizatorii si juriul, iar decizia privind finalistii a fost una greu de luat. Toti participantii merita felicitari, pentru creativitatea si implicarea de care au dat dovada. La succesul de pana acum al campaniei a contribuit in egala masura comunitatea online, care a participat activ la acest proces prin incurajari si feed-back constructiv.

Restart Romania este un proiect al organizatiei non-guvernamentale TechSoup Romania, realizat cu ajutorul unui grant acordat de Ambasada Statelor Unite la Bucuresti, care se bucura deopotriva de sprijinul mediului diplomatic, al companiilor IT&C, al comunitatilor de programatori si al antreprenorilor online.

***
Despre TechSoup
TechSoup este cea mai mare intreprindere sociala de donatii tehnologice din lume. A luat nastere cu 25 de ani in urma, pentru a sprijini sectorul non-profit prin intermediul IT-ului si s-a dezvoltat rapid intr-un  program urias de donatii si training-uri pentru ONG-uri. Scopul sau este acela de a intermedia legatura dintre reprezentanti ai comunitatii IT&C si mari donatori de hardware si software, de-o parte, si beneficiari din sectorul non-profit, de cealalta parte. Anul precedent, TechSoup a sustinut mai mult de 100.000 de ONG-uri din toata lumea cu donatii si servicii in valoare de aproximativ un milliard si jumatate de dolari.

In Romania, TechSoup activeaza din 2009, a investit deja in sectorul ONG peste 1.000.000 de dolari in donatii si a facilitat sute de ore de mentorship IT, cu sprijinul unor parteneri importanti ca Cisco si Microsoft. Campaniile si evenimentele speciale TechSoup aduc impreuna societatea civila si programatori din Romania, pentru a crea proiecte online inovatoare care rezolva problemele comunitatii.