Daca ne raportam la sanatate este deja bine-cunoscut faptul ca un vegetarian traieste mai bine si mai mult.

Cu privire la impactul productiei de carne asupra mediului, informatiile nu ajung la fel de des la populatie cu toate ca sutele de miliarde de animale crescute pentru hrana si blana au un efect devastator asupra mediului si planetei si distrug omenirea. Experti in domeniu sustin ca oamenii vor trebui sa devina vegetarieni daca doresc sa combata incalzirea globala.
 
Compasiunea pentru animale este cea care ar trebui sa fie baza determinarii noastre de a nu le mai ucide, manca, exploata in folosul nostru, mai ales ca exista o multime de alternative care nu numai ca nu produc suferinta si moarte ci ne aduc beneficii, noua si planetei. Este un stadiu minim si strict necesar in evolutia noastra spirituala si ne defineste moralitatea.
 
Leonardo da Vinci a spus: „Noi traim din moartea altora. Suntem locuri de inmormantare pentru animale! Va veni o zi cand oamenii vor vedea uciderea unui animal asa cum vad acum uciderea unui om."
 
Cei mai mari intelepti, filozofi, oameni de stiinta, scriitori, artisti cu credinta in Dumnezeu au devenit vegetarieni, recunoscand ca este imoral sa traiesti producand suferinta si moarte animalelor. Extrem de trist este ca preotii (sau cea mai mare parte a preotilor), adica exact oamenii care sunt in slujba lui Dumnezeu, refuza sa ia in considerare cel mai uman si cerut sentiment, mila, ci accepta si sunt de acord in continuare cu uciderea fiintelor create de Dumnezeul pe care il slujesc.
 
Porunca „Sa nu ucizi” include tot: oameni, animale, sentimente ... oricine neaga acest lucru nu poate fi decat un profan ori doar un sclav al poftelor proprii care pentru a le satisface trebuie sa produca moarte si suferinta.
 
O zi intr-un abator ori in camioanele ce transporta animale spre abatoare ori in fermele intensive de animale si o clipa de simtire a agoniei lor ar fi suficient pentru a deveni constienti de ce se intampla, sa stim ca de fapt suntem partasi si responsabili pe de-a-ntregul atat de aceasta suferinta imensa si continua adusa animalelor cat si de distrugerea planetei. “Nu ma uit, nu vreau sa stiu, imi face rau” nu ne absolva de vina ci ne face complici.
 
Carmen ARSENE
 
Presedinte
Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor
cmarsene@yahoo.com