Echipa i74 ia in considerare ca ulterior sa propuna modificarea legii initiativelor cetatenesti, procedeul de strangere a semnaturilor fiind in prezent arhaic si neadaptat la posibilitatile oferite de tehnologia moderna. 
 
Obiective. i74 are in vedere reformarea Legii statului deputatului si senatorului, iar ca obiectiv complementar schimbarea legii care guverneaza instrumentul initiativei cetatenesti, aducand-o la zi. Astfel, elementele pe baza carora a fost intemeiat demersul i74 sunt: transparenta (voturi la vedere, accesibile tuturor cetatenilor), seriozitatea (fiecare absenta nemotivata, sanctionata cu 1% din salariu) si responsabilitatea (decontarile pe baza declaratiilor pe proprie raspundere, interzise; pentru a se deconta cheltuieli, va fi nevoie de documente justificative).
 
Semnaturi si evenimente. Conform legii, doar semnaturile in original vor fi luate in considerare de catre autoritati. Semnatura virtuala vine in sprijinul proiectului pentru promovarea initiativei si pentru a comunica celor care vor sa semneze unde si cum o pot face. Cei interesati sa semneze in original sunt rugati sa dea un click pe http://www.i74.ro/contacte_locale pentru a vedea care este cea mai apropiata localitate unde se strang semnaturi. De asemenea, toti cei intersati sunt rugati sa verifice pagina oficiala de Facebook a proiectului pentru a vedea unde au loc evenimente de strangere a semnaturilor: www.facebook.com/ini74. In acest sfarsit de saptamana au avut loc evenimente de strangere de semnaturi in urmatoarele localitati: Bucuresti, Craiova, Piatra-Neamt, Petrosani, Ramnicu-Valcea, Resita si Targoviste.
 
Echipa. Pentru a asigura buna desfasurare a proiectului, exista o echipa de proiect (www.i74.ro), ai carei membri se ocupa de management-ul i74. Le multumim tuturor voluntarilor si coordonatorilor din capitala si teritoriu, precum si tuturor celor care sprijina acest demers. 
 
Pentru orice detalii suplimentare va stam cu placere la dispozitie la datele de contact mentionate mai jos.
 
***
i74 este o initiativa legislativa civica, nascuta in baza Articolului 74 din Constitutia Romaniei. Prin prevederile acestui articol, cetatenii pot introduce legi in Parlament. Conform Art. 74, „(1) Initiativa legislativa apartine, dupa caz, Guvernului, deputatilor, senatorilor sau unui numar de cel putin 100.000 de cetateni cu drept de vot.” 

Date de contact: 
i74@fundatiacaesar.ro