SOS Satele Copiilor România lansează, sub sloganul “Construim o comunitate puternică pentru copiii vulnerabili!”, un ghid de bune practici , pentru toate ONG-urile din România. Ghidul face parte din proiectul “Creșterea sustenabilității financiare a SOS Satele Copiilor România prin dezvoltarea capacității de loializare și retenție a donatorilor” derulat de SOS Satele Copiilor în parteneriat cu SOS Children’s Villages Norway cu sprijinul financiar Active Citizens Fund - Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. 

 

Proiectul a luat naștere dintr-o dublă necesitate: pe de o parte, nevoia donatorilor din comunitatea SOS de a înțelege mai bine impactul implicării lor; pe de altă parte, nevoia organizației de a derula activități de strângere de fonduri eficiente, care să asigure sustenabilitatea programelor sociale desfășurate.  

 

Lansarea ghidului de bune practici reprezintă rezultatul a doi ani de activități de telemarketing dezvoltate de asociație, în cadrul proiectului european. Activitățile dedicate donatorilor sunt extrem de importante pentru organizațiile non-profit, însă resursele limitate legate de personal, fonduri sau timp sunt reale provocări. SOS Satele Copiilor România a întocmit acest ghid de bune practici, pentru a veni în întâmpinarea colegilor din alte organizații care derulează proiecte sociale și care doresc dezvoltarea unei comunități puternice de susținători.  

 

Ghidul oferă informații utile și valoroase despre: 

- Loializarea donatorilor și păstrarea acestora un timp cât mai îndelungat alături de cauza unui ONG  

- Creșterea veniturilor din donații recurente de la persoane fizice, cu scopul de a asigura sustenabilitatea proiectelor 

 

LINK: https://www.sos-satelecopiilor.ro/ghid-de-bune-practici-pentru-ong-uri/  

  

30 de ani SOS Satele Copiilor în România - mii de familii ajutate, sute de tineri crescuți în casele SOS  

De 30 de ani, SOS Satele Copiilor România oferă o familie iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și îi susține și protejează pe cei care riscă să o piardă. Peste 500 de copii și tineri au avut parte de îngrijire în case de tip familial, peste 1.300 de familii vulnerabile au fost asistate, iar peste 4.500 de copii au fost sprijiniți să rămână alături de părinți. La nivel național, SOS Satele Copiilor România derulează programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunitățile de tineri), de întărire a familiei (Serviciile de Asistență Comunitară, Centrul de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, Centrul de zi), educaționale, Serviciul de Asistență Maternală, precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc atât din sistemul de protecție, cât și din mediul rural sau familii vulnerabile. Din 2022, SOS Satele Copiilor implementează și programe dedicate familiilor din Ucraina.   

 

Mai multe detalii găsiți pe canalele SOS:  

Website: sos-satelecopiilor.ro/ 

Facebook: facebook.com/SOSSateleCopiilor 

Instagram: instagram.com/sos_satelecopiilor/ 

Linkedin: linkedin.com/company/sos-satelecopiilor/ 

Youtube: youtube.com/@SateleCopiilor 

Pentru informații suplimentare: pr@sos-satelecopiilor.ro 

  

 

Mai multe detalii despre proiect: https://www.sos-satelecopiilor.ro/construim-o-comunitate-puternica-pentru-copiii-vulnerabili/ 

 

***

 

Despre Programul Active Citizens Fund România  

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.