• Cu ocazia Zilei Internaţionale a Animalelor 2019, sărbătorită de 90 de ani la fiecare 4 octombrie peste tot în lume, Asociaţia Română a Producătorilor de  Hrană pentru Animale de Companie - ARPAC invită toate şcolile şi iubitorii de animale de la noi din ţară să se alăture iniţiativei de contribui la realizarea celui mai mare colaj de desene pe foi A4 din România, cu tema legată de animalele de companie.
 
• Intenţia organizatorilor este de a realiza un colaj care să depaşească recordul mondial pentru cel mai mare colaj realizat din fotogafii, atins în 2016 de o companie americană la Universitatea Averett (45.000 fotografii expuse pe o suprafaţă de 2,264  m²).
 
• Iniţiativa aparţine Asociaţiei Române a Producătorilor de  Hrană pentru Animale de Companie - ARPAC, care derulează în România programul educaţional ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie în peste 200 de şcoli din toată ţara. Mai multe detalii despre acest program pe: www.petabc.ro.
 
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Animalelor 2019, sărbătorită de 90 de ani la fiecare 4 octombrie peste tot în lume, Asociaţia Română a Producătorilor de  Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC – www.arpac.ro) invită toate şcolile şi iubitorii de animale de la noi din ţară să se alăture iniţiativei de contribui la realizarea celui mai mare colaj de desene pe foi A4 din România, cu tema legată de animalele de companie. Intenţia organizatorilor este de a realiza un colaj care să depaşească recordul mondial pentru cel mai mare colaj realizat din fotogafii, atins în 2016 de o companie americană la Universitatea Averett (45.000 fotografii expuse pe o suprafaţă de 2,264  m²).
 
Cei care doresc ia parte la această iniţiativă - elevi, profesori, părinţi, iubitori de animale din toată ţara - pot realiza desenele până la data de 13 octombrie 2019. Toate detaliile cu privire la trimiterea fizică a desenelor realizate sunt disponibile pe site-ul www.petabc.ro, la secţiunea World Animal Day 2019.  Pentru a împărtăşi în timp real desenul realizat şi pentru a încuraja cât mai mulţi iubitori de animale să se alăture acestei inițiative, imaginile pot fi publicate de aparţinători pe conturile de Social Media (Facebook şi Instagram) cu hashtag-ul #A4WADRomania (A4 for World Animal Day) şi tag la @petabc.ro.  
 
„Este deja al cincilea an de cand Asociaţia Română a Producătorilor de  Hrană pentru Animale de Companie sărbătoreşte World Animal Day în România. Bucuria şi entuziasmul copiilor, al profesorilor şi al părinţilor implicaţi în activităţi special propuse de ARPAC ne-a determinat să continuăm. Anul acesta venim cu o nouă provocare pentru copii: să facem cel mai mare colaj de desene cu tematică legată de animalele de companie. În felul acesta, grija şi dragostea noastră faţă de prietenii cu blăniţă, pene sau carapace vor fi transmise prin desen în toată lumea şi pot inspira şi pe alţii să fie stapani responsabili şi iubitori.” Declară Gratziela Bahaciu, Secretar General ARPAC 
 
Din 2015, Asociaţia Română a Producătorilor de  Hrană pentru Animale de Companie organizează acţiuni prin care marchează Ziua Internaţională a Animalelor împreună cu şcolile care fac parte din programul educaţional „ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie”. La ediţia din 2018, ARPAC a organizat acţiuni de tip flash mob în mai multe şcoli din Bucureşti şi în spaţii publice, cu scopul de a-i face pe copii şi pe adulţi să conştientizeze importanţa acestei zile la nivel global. Un scurt video despre această acţiune poate fi văzut AICI
 
Ziua Internaţională a Animalelor a fost sărbătorită pentru prima dată de Heinrich Zimmerman, pe 24 martie 1925 la Berlin, iar în anul 1929 data a fost schimbată cu 4 octombrie. În prezent,  World Animal Day  a devenit o mişcare globală susţinută de organizaţii, autorităţi, celebrităţi din toată lumea, cu  peste 1000 de evenimente organizate anual şi 90 de ambasadori în 70 de ţări. Evenimentele organizate de ARPAC ca parte progamului educaţional ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie sunt înscrise în fiecare an în calendarul evenimentor publicate pe site-ul internaţional WorldAnimalDay.org.uk.  
 
Parteneri: Ministerul Educaţiei Naţionale, Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Facultatea de Medicină Veterinară Universitatea Spiru Haret, Cabinet Veterinar PetStuff Bucureşti, Clubul Câinilor Utilitari, Planeta Ham Ham. 
Despre ARPAC

Fondată în 2003 ARPAC este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, creată pentru a reprezenta, sprijini şi susţine interesele comune ale membrilor săi, importatori şi producători de hrană pentru animale de companie. Din 2006 ARPAC este membră a Federaţiei Europene a Producătorilor de Petfood (FEDIAF). Membrii ARPAC sunt: Mars Romania, Nestle Romania, Royal Canin Romania, Nordic Petfood Production.