Alti sase copii cu rezultate bune la invatatura au primit computere reconditionate in campania Computeriada. Ei sunt elevi ai din Bacau si Buhusi si beneficiaza de asistenta oferita de Ovidiu Rom de mai multi ani: participa la activitatile de dezvoltare personala si primesc sustinere materiala pentru a putea merge la scoala.

Iata cine sunt ei:

Gabriel are 14 ani si este in clasa a VIII-a la Scoala Alexandru cel Bun din Bacau. Mai are doi frati si doua surori si sunt crescuti numai de mama si de bunica materna. Locuiesc toti intr-un apartament social.

Si-a dorit foarte mult sa aiba un calculator pe care sa lucreze acasa. Pana acum, insa, singura lui posibilitate era  sa  mearga la un coleg de la scoala.
Gabriel isi doreste sa intre la un liceu bun si apoi sa mearga la facultate. Noul lui computer il va ajuta sa invete mai bine.

Cornelia are rezultate scolare bune si se pregateste in acest an pentru examenul de bacalaureat. Se implica in activitati de voluntariat la Asociatia Ovidiu Rom de mai bine de 4 ani. Pentru temele pe care trebuia sa le faca la liceu, Cornelia a apelat pana acum la bunavointa prietenilor. Acum are insa computerul ei si va putea acorda proiectelor scolare atat timp cat este necesar.   

Claudiu Vasile  are 10 ani, elev in clasa a IV-a la Scoala Mihail Andrei din Buhusi, cu rezultate foarte bune la invatatura. Singura sursa de venit a familiei, in care mai sunt trei surori mai mari, este salariul de ingrijitor de curatenie al mamei.

Claudiu participa la toate activitatie organizate de Asociatia Ovidiu Rom de la gradinita, iar cea mai mare placere o are cand participa la cluburile de engleza si IT.

Ionut are 10 ani care a reusit sa promoveze clasa a IV-a cu rezultate foarte bune.  Este un copil cu calitati de lider, dornic sa iasa mereu in fata. Participa la activitatile Asociatiei Ovidiu Rom de la gradinita si ii fac placere foarte mult activitatile de la clubul de IT. Aici a descoperit tainele calculatorului, a invatat sa scrie si sa socoteasca. Are o dorinta foarte mare de a invata cat mai multe lucruri. Acum este elev in clasa a V-a la Scoala Mihail Andrei din Buhusi.

Vasilica, 13 ani, este eleva in clasa a VI-a la Scoala Mihail Andrei din Buhusi, unde invata si cei doi frati ai sai. Este premianta de cand a inceput clasa I si a obtinut rezultate foarte bune si la olimpiada. Parintii ei au venituri mici - mama lucreaza in domeniul confectiilor, tatal are probleme medicale. Conditiile de locuit sunt precare insa, chiar si asa, toti fratii Vasilicai sunt foarte buni la scoala. Nu au avut niciodata un calculator si nici nu au visat sa le cumpere parintii pentru ca stiu ca nu au aceasta posibilitate.   

Ionela are 16 ani si este in clasa a X-a la Liceul Ion Borcea din Buhusi. In anul care a trecut a avut rezultate foarte bune la invatatura, reusind chiar sa fie premiata. In timpul liber, Ionela face voluntariat la Asociatiei Ovidiu Rom.

Computeriada este un proiect initiat si organizat de Blackbox Service&Backup, Asociatia OvidiuRom, MaiMultVerde.