Pe 29 august 2012, ora 17:00, la Muzeul Satului National Dimtrie Gusti, va avea loc primul concert extraordinar al  copiilor  geniali ai Romaniei din cadrul proiectului "Scoala de Excelenta", initiat de Asociatia IRSCA Gifted Education.

Evenimentul este sustinut de Farmaciile Dona. Evenimentul va aduce in atentia opiniei publice doua categorii socio-culturale: copiii supradotati si muzica usoara. Spectacolul este marcat de  o mica expozitie  de pictura a micului artist Stamo Matei, in varsta de sapte ani. O parte din banii obtinuti in urma vanzarilor vor merge la o asociatie de copii cu probleme grave de sanatate.

Iubitorii de muzica usoara sunt invitati la concertul extraordinar copiilor supradotati ai Asociatiei IRSCA Gifted Education. La spectacol sunt asteptati peste 500 de  spectatori: copiii, parintii, bunicii si cadrele didactice care vor sa  aprecieze prestatia exceptionala a tinerilor artisti:

Karina Luncanu:  Este eleva in clasa a VI-a la una dintre colegiile de elita din Bacau. In 2009  este descoperita de specialistii Asociatiei IRSCA Gifted Education.

Doru Ciutacu: Elev la Scoala Centrala este recunoscut in lumea televiziunii si a muzicii usoare. De cativa ani este prezentator la Televiziunea Copiilor. A cantat pe marile scene alaturi de artisti de prestigiu, cum ar fi Mihai Traistariu.

Anastasia Constantinescu: Studiaza vioara si pianul, este pasionata de muzica usoara. Debuteaza pentru prima data pe scena unui spectacol extraordinar.

Mentionam ca intrarea la muzeu se plateste, iar biletele de intrare a invitatilor, respectiv 10 lei adult, 5 lei pensionari, 2,5 elevi, studenti. Sunt scutiti participantii Scolii de Excelenta.


***
Despre IRSCA Gifted Education

Misiunea noastra este promovarea si dezvoltarea persoanelor cu har si talent din toate domeniile. IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, inregistrata in registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscuta la nivel national si international, partener UNESCO, membru WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children; the Asia-Pacific Federation of the WCGTC si respectiv ECHA - European Council for High Ability. Initiator si fondator al Consortiului EDUGATE, initiatorul legii educatiei tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta - Legea nr.17/2007. Initiatorul primului Program National al Educatiei de Excelenta pentru o educatie de calitate in toate scolile romanesti, al retelei nationale de scoli afiliate CRED - Centrul Roman pentru o Educatie de Calitate, initiatorul campaniei nationale „Profesor de vocatie”, al Institutului National de Studii pentru Educatia de Excelenta, al primei Conferinte Nationale asupra educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati, al programelor de descoperire a potentialului tuturor copiilor, al programelor de invatare accelerata, consultanta, mentorat si de imbogatire a curriculei scolare.

Persoana de contact:
Lajos Kristof
Director Programe si Consiliere Copii Supradotati, 0756.355.047, lajos.kristof@gmail.com