Timişoara 18 aprilie. Filarmonica „Banatul”, TVR Timişoara şi FundaÅ£ia „Pentru Voi” vă invită sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 19.00, la concertul caritabil „Lumina în muzică şi imagini”, care va avea loc la Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” din Timişoara.

„Am pregătit un program special în preajma sărbătorilor de Paşti, pe care Filarmonica „Banatul” îl dăruieşte din tot sufletul FundaÅ£iei „Pentru Voi” şi publicului timişorean.” a declarat Ioan Coriolan Garboni, director al Filarmonicii „Banatul”.

Concertul va fi dirijat de maestrul Radu Popa şi va cuprinde următoarele lucrări integrale şi fragmente:

  1. Aram Haciaturian, Spartacus
  2. Charlie Chaplin, Luminile oraşului
  3. James Last, Păstorul singuratic
  4. Andrew Lloyd Webber,Pie Jesu
  5. Enio Morricone, Pentru dragoste se poate muri
  6. Gioacchino Rossini, Aria pisicilor
  7. Johann Strauss, Voci de primăvară
  8. Johannes Brahms, Dans ungar
  9. Giacomo Puccini, Nessun Dorma
  10. Wolfgang Amadeus Mozart, Ave Verum
  11. Johann Strauss, Marşul Radetzchi
  12. Giuseppe Verdi, Corul robilor, Nabucco
  13. Bedrich Smetana, Vltava
  14. M.Brediceanu, Două dansuri româneşti

Concertul va fi înregistrat de TVR Timişoara şi transmis integral în ziua de Paşti, pe canalul naÅ£ional TVR 3, de la ora 21.00, iar în programul TVR Timişoara va putea fi urmărit luni, 06 mai, de la ora 19.00.

Lumina în muzică şi imagini  este o premieră pentru TVR Timişoara. În timpul concertului vom proiecta imagini, alese cu grijă şi în acord cu ideea concertului. Lumina e mai ales un proiect foarte important. Trei instituÅ£ii din Timişoara se întâlnesc pe scenă, pentru un ajutor, sperăm noi substanÅ£ial, oferit FundaÅ£iei „Pentru Voi”. Îi aşteptăm pe telespectatori cu drag şi cu o promisiune, că lumina din imagini şi muzică îi va aduce mai aproape de marea sărbătoare a Învierii.” a declarat Dite Dinesz, Coordonator TVR Timişoara.

Concertul este organizat ca parte din luna internaţională de conştientizare a autismului.

„MulÅ£umim partenerilor care au iniÅ£iat acest proiect ce vine în sprijinul beneficiarilor FundaÅ£iei „Pentru Voi” şi îi aşteptăm pe timişoreni să participe în număr cât mai mare la concert.” a declarat Laila Onu, director executiv al FundaÅ£iei „Pentru Voi”.

Taloanele pentru accesul la concert se pot achiziţiona de la casieria Filarmonicii Banatul. Preţul unui talon este de 30 de lei la lojele centrale, 20 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru elevi, studenţi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi.

Fondurile stranse cu acest prilej vor fi donate Fundatiei „Pentru Voi”.

Vizionati aici spotul de promovare al concertului.