Organizatia Umanitara CONCORDIA anunta Ziua Portilor Deschise la Centrul Social “Sfantul Lazar” pe data de 23 iunie 2011. Astfel, cei care vor sa afle cum acest ONG reuseste sa convinga copiii si tinerii din strada ca au sansa la o viata normala sunt asteptati joi, 23 iunie, la centrul CONCORDIA din Bld. Apicultorilor nr. 1A.

Centrul Social “Sfantul Lazar” este deschis din decembrie 2002 si de atunci a oferit asistenta sociala, medicala si psihologica pentru sute de tineri si copii ai strazii. Acesta reprezinta primul contact dintre copiii si tinerii veniti din strada si comunitatea CONCORDIA, un loc in care ei pot gasi sprijinul de care au nevoie, de la consiliere si ingrijire medicala la mancare, imbracaminte si un loc de dormit.

Pentru a afla cat mai multe despre Centrul Social “Sfantul Lazar” si etapele pe care le parcurg copiii si tinerii de pe strada alaturi de angajatii organizatiei, sunteti asteptati joi, 23 iunie, la Ziua Portilor Deschise.

Program eveniment:
10.30 – Inscrierea participantilor la intrecerile sportive
11.00 – Prezentarea Centrului Social “Sfantul Lazar”
11.45 – Spectacol
12.30 – Bufet
13:00 – Volei si alte jocuri
14.00 – Campionat de fotbal

---
Centrul Social “Sfantul Lazar”:
 A fost deschis in decembrie 2002 si reprezinta primul contact pentru copiii si tinerii veniti din strada, un loc in care ei pot gasi oricand indrumare, ingrijire medicala, imbracaminte, mancare, un loc de dormit.
Centrul functioneaza ca adapost de noapte si centru de tranzit, tinerii fiind ocrotiti printr-un program rezidential pana la integrarea familiala sau includerea intr-un program de reintegrare sociala. La centrul “Sf. Lazar”, care are o capacitate de 80 de locuri, copiii primesc asistenta sociala de urgenta si beneficiaza de alfabetizare, terapie ocupationala si consiliere. Decizia de a merge mai departe, intr-una din casele sau apartamentele noastre sociale, de a se inscrie in Școala de meserii CONCORDIA, sau de a se intoarce la viata de pe strada, le apartine in totalitate lor: usile casei “Sf. Lazar” raman deschise.

Organizatia Umanitara CONCORDIA:
Este o organizatie umanitara, neguvernamentala, apolitica si non-profit, care are ca obiectiv recuperarea si reintegrarea sociala, scolara si familiala a copiilor si tinerilor care provin din familii dezorganizate, defavorizate social sau direct din strada. In prezent, CONCORDIA adaposteste peste 400 de copii si tineri, organizati in grupuri de tip familial de cate 8-12 copii, in casele si locuintele sociale pe care le administreaza in Bucuresti, Ploiesti si Aricestii-Rahtivani (judetul Prahova). Acestora li se adauga cei 200 de copii ai strazii din programul de asistenta stradala in cadrul Centrului Social "Sf. Lazar", din Bucuresti. De toti acestia, se ocupa cu dedicatie peste 170 de angajati, voluntari si colaboratori.