Academia Diplomatica din Viena (www.da-vienna.ac.at), in parteneriat cu Centrul pentru Studii Globale de Comunicare (www.asc.upenn.edu) din cadrul Universitatii din Pennsylvania, va gazdui o conferinta in perioada 16 - 18 martie 2010, in Viena, Austria, organizata de Fundatia Americano-Austriaca (www.aaf-online. org). Conferinta va reuni un grup divers de persoane, reprezentand multiple perspective si nationalitati. Printre participanti se numara reprezentanti mass-media, bloggeri, reprezentanti ONG, academicieni si diplomati.

Conferinta este organizata in jurul temei: 'New Media, New Newsmakers, New Diplomacy: The Changing Role of Journalists, NGOs, and Diplomats in a Multimodal Media World'. Conferinta urmareste doua scopuri: (1) sa identifice rolul in schimbare al ONG-urilor, jurnalistilor si diplomatilor in modelarea agendei internationale mass-media, si (2) sa reuneasca studenti, savanti si practicieni din intreaga lume pentru a participa la seminarii si sesiuni menite sa identifice problemele actuale si posibilele solutii la provocarile ridicate de schimbarile mediilor de comunicare.

Organizatorii conferintei au lansat un concurs de eseuri pentru a identifica studenti motivati la relatii internationale, studii dedezvoltare, comunicare, jurnalism, drept, precum si alte domenii conexe care sa imbogateasca continutul Conferintei. Autorii celor mai bune sapte eseuri vor castiga o bursa de pana la 1500 dolari fiecare pentru a participa la Seminarul Milton Wolf 2010 de la Viena.

Concursul de eseuri se adreseaza studentilor inscrisi in programemasterale sau doctorale in domeniile relatii internationale, comunicare, studii de dezvoltare, drept si alte domenii conexe, de orice nationalitate si de la orice universitate. Bursele vor acoperi cheltuielile de calatorie la Viena si cazarea la hotelul unde se va desfasura Conferinta.

Eseurile trebuie sa contina aproximativ 1500 de cuvinte (2000 max) si sa fie dactilografiate in limba engleza (la doua randuri). Ele vor fi trimise pe adresa de e-mail: cgcs@asc.upenn. edu (subiect:
Milton Wolf Essay Contest).

Data limita pentru trimiterea eseurilor este: 20 ianuarie 2010

Pentru alte detalii, persoana de contact este Libby Morgan:
lmorgan@asc. upenn.edu

Mai multe informatii:
http://global. asc.upenn. edu/fileLibrary/ PDFs/MiltonWolfEssayContest.pdf