Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) invita studentii si absolventii romani de pretutindeni sa aplice la Conferinta “Dezvoltare Durabila la Marea Neagra”, pana pe data de 17 iulie 2010.

Evenimentul va reuni tineri de valoare inscrisi in cele doua competitii, precum si reprezentanti ai diplomatiei si ai mediului de afaceri, pentru a facilita schimbul de idei si bune practici in domeniul dezvoltarii durabile a Romaniei in regiunea Marii Negre.

Parteneri principali: Alianta Civilizatiilor; Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare in Romania. Evenimentul se va desfasura sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei.

Conferinta va cuprinde doua grupuri de lucru, dupa cum urmeaza:
1.    Grupul de lucru I:“Geopolitica si Geostrategie la Marea Neagra”
Romania in Uniunea Europeana si rolul sau la Marea Neagra
Securitate energetica
Importanta strategiei dunarene pentru regiunea Marii Negre
Initiativele de cooperare regionala in zona Marii Negre

2.    Grupul de lucru II:“Investitii Durabile la Marea Neagra”
Energie regenerabila
Protectia si valorificarea patrimoniului Marii Negre si a Deltei Dunarii
Ecoturism   
Reciclarea si valorificarea deseurilor
Noile tehnologii informatice si dezvoltarea durabila
Primul grup de lucru consta intr-o competitie de eseuri stiintifice pe unul din subiectele propuse. Al doilea grup de lucru consta intr-o competitie de proiecte antreprenoriale in domeniul investitiilor durabile.

Aplicatia initiala va contine CV-ul aplicantului (in limba engleza) si abstractul lucrarii (maxim o pagina, in limba engleza si in limba romana). Acestea trebuie trimise pana la data de 17 iulie 2010, la urmatoarea adresa de e-mail: conferinta@lsrs.ro. Pentru etapa finala a competitiei, participantii selectati vor fi invitati sa isi trimita lucrarea completa, de maxim 10 pagini, pe care o vor prezenta in cadrul Conferintei “Dezvoltare Durabila la Marea Neagra” din 28 – 29 august.

Pentru mai multe detalii referitoare la premiile de la fiecare grup de lucru, constand in bani, stagii de practica in domeniu, dar si consiliere in implementarea proiectului antreprenorial si posibilitatea incubarii proiectului, va rugam consultati Call for Applications atasat.

Conferinta “Dezvoltare Durabila la Marea Neagra” isi propune sa devina un eveniment anual, care va pune bazele unei comunitati online, o retea formata din tineri participanti la Conferinta si experti in domeniul dezvoltarii durabile si in regiunea Marii Negre, care sa genereze noi proiecte si solutii de dezvoltare in zona.

Termen limita pentru inscriere: 17 iulie 2010
Website: www.lsrs.ro

Persoana de contact:
Alina Cristina Buteica, Project Manager
alina.buteica@proiecte.lsrs.ro