Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat va invita sa participati la Conferinta Nationala ”Miscarea de voluntariat din Romania: Prezent si perspective” care va avea loc la Bucuresti in perioada 23-24 octombrie 2009. Conferinta se inscrie in Saptamana Nationala a Participarii Active a Tinerilor (17-24 octombrie 2009) (http://euparticip.wordpress.com) si este activitatea finala a Caravanei „Urmeaza voluntarii!” organizata in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat din Romania.

 

Conferinta din acest an va invita la o analiza a evolutiei miscarii de voluntariat din Romania in perspectiva Anului 2011 – Anul European al Voluntariatului si va propune spre dezbatere trei teme majore:

(1) Legea Voluntariatului – situatia curenta si propuneri de modificare;

(2) Obiectivele miscarii de voluntariat din Romania pentru anul 2011– Anul European al Voluntariatului; 

(3) Organizarea miscarii de voluntariat din Romania in perspectiva anului 2011 – Anul European al Voluntariatului.

 

Rezultatele dezbaterilor conferintei vor fi reunite intr-o Foaie de parcurs a miscarii de voluntariat din Romania pana in 2011, document care va fi completat constant pana in 2011 pentru a deveni Programul National al Anului European al Voluntariatului in Romania.

 

Conditii de participare

La Conferinta pot participa reprezentanti ai organizatiilor nonprofit, institutiilor publice, institutiilor de invatamant si cercetare si ai companiilor care sustin implicarea angajatilor in activitati de voluntariat precum si voluntari, angrenati in sau doar interesati de dinamica miscarii de voluntariat in Romania.

Taxa de participare variaza in functie de numarul de persoane participante din cadrul fiecarei organizatii. Taxa de participare acopera materialele conferintei, pauzele pe durata lucrarilor si masa de pranz in ziua de 23 octombrie.

Pentru detalii contactati echipa Pro Vobis la tel/fax 0264 412897, e-mail pr@provobis.ro, persoana de contact Cristina Rigman, Director dezvoltare.