In perioada 9- 10 Octombrie 2010 IRSCA Gifted Education organizeaza la Sinaia Programul de Leadership “Fii lider pe darul tau”, un program de 20 de ore de dezvoltare a abilitatilor de leadership prin educatia outdoor adresat primului grup de copii cu abilitati inalte 10- 13 ani care beneficiaza in mod gratuit de conceptual GIFTED EDUCATION la prima Scoala de Excelenta din Romania.

Ce este Programul de Leadership “Fii lider pe darul tau”?


Programul se desfasoara ca si continuare a proiectului Youth in Action sustinut de Comisia Europeana: Dezvoltarea abilitatilor de leadership prin educatia outdoor, August 2010, Letonia.

In urma unui program de exchange de tineret organizat in Letonia in august 2010 alaturi de alte tari: Italia, Slovenia, Ungaria, echipa IRSCA Gifted Education si-a asumat responsabilitatea de a implementa un proiect outdoor in Romania pentru copiii cu abilitati inalte. Astfel ca pe 9 si 10 octombrie 2010, 27 de copii din programul Gifted Education, sector 6 vor beneficia de activitati special create pentru ei cu scopul de a-si dezvolta abilitatile de leadership, abilitati de lucru impreuna (teambuilding) pentru lucrul efectiv in echipa pentru un timp de minim 1 an de zile, si de a constientiza importanta mediului inconjurator, respectul pentru natura si sport.

Cum au fost selectionati copiii?


Copiii au fost selectionati deja la 1 an de formare gratuita printr-o testare si selectie la nivel international in cadrul Programului de Inovatie Didactica, dedicat descoperirii inteligentelor multiple ale copiilor, in sector 6, Bucuresti. Initiat in martie 2010 in 21 de scoli partener, programul este unic in Romania, si este un desfasurat in parteneriat de IRSCA Gifted Education in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Sector 6.

De ce Leadership al abilitatilor?


Grupul Target selectat (copii 10-13 ani) prezinta inalte abilitati cognitive, emotionale si artistice. Dupa 2 zile, copiii vor dezvolta un comportament pozitiv fata de natura si sport: pentru capacitati inalte, omul are nevoie si de un corp sanatos.

Continuitate


Programul de Leadership al abilitatilor, “Fii lider pe darul tau” va fi aplicat totodata in 10 scoli din sectorul 6 Bucuresti in perioada octombrie- decembrie 2010. Pentru dezvoltarea acestor abilitati, toate scolile din Bucuresti sunt invitate intr-un parteneriat pe termen lung.

Echipa de proiect:


Ramona Paduraru: coordonator proiect
Denisa Tudor: asistent proiect
Daria Stoica: imagine & PR
Corneliu Ciopasiu: responsabil activitati
Viorica Romasiu: evaluare proiect
Ionut Constantin: responsabil logistica

Trimite orice intrebare, cerere de informatii la:


Ramona.ok@gmail.com
Ramona Paduraru
Director programe internationale
0725224090
www.irsca.ro
www.giftededu.org
Te asteptam in acest proiect!