Copiii din cadrul Eco-cluburilor ASCENDENT impreuna cu alti elevi ai scolilor generale din comunele Jilava, 1 Decembrie si Adunatii Copaceni au participat saptamana trecuta la actiunea de ecologizare a unei portiuni de spatiu verde pe malul raului Arges, in dreptul podului ce uneste comunele 1 Decembrie si Adunatii Copaceni.

Purtand tricouri si sepci cu insemnele Asociatiei ASCENDENT si ale Fundatiei Alexandrion Group – finantatorul proiectului - si echipati cu manusi si saci de gunoi, cei 65 de copii au inceput inca de dimineata sa curete gunoiul de pe malul raului pentru a fi siguri ca actiunea lor va fi incununata de succes.

Zona pe care am ales-o este una ce ofera multe posibilitati de agrement si atrage “multi turisti de weekend”, de aceea murdaria ce ramane in urma acestora este pe masura distractiei lor. Malurile Argesului sunt pline de gunoaie, resturi menajere si resturi de la gratarele zecilor de bucuresteni si ale cetetenilor din judetele Ilfov si Giurgiu veniti "la iarba verde si aer curat".

Chiar daca acest lucru le-a dat cateva batai de cap micilor nostri ecologisti, acestia au muncit cu spor si au curatat zona, dovada fiind cei peste 80 de saci mari plini cu gunoi ce asteptau sa fie transportati la finalul actiunii.

Reusita acestei actiuni de ecologizare ne face sa asteptam cu nerabdare si entuziasm urmatoarea mare actiune din cadrul Eco-cluburilor ASCENDENT (ecologizarea unei portiuni de padure din comuna Jilava in zona DN5), planificata pentru luna iunie.