Brasov, 19 ianuarie 2011 - Organizatia Nationala Cercetasii României (O.N.C.R.) – Filiala Brasov ”Virgil Onitiu” anunta inceperea inscrierilor pentru tabara sociala de la Zarnesti, judetul Brasov, din data de 20 ianuarie 2011.

Copiii si tinerii pot participa in tabara de la Zarnesti pentru o perioada de 4 zile (3 nopti), in grupuri de 8-10 persoane, in perioada 31 ianuarie – 31 octombrie 2011.

Pentru a putea participa la tabara, copiii si tinerii trebuie sa se incadreze in una din urmatoarele situatii: copii si tineri cu risc crescut de marginalizare sau excluziune sociala, inclusiv institutionalizati; tineri peste 18 ani post-institutionalizati; persoane aflate in detentie; persoane aflate anterior in detentie; bolnavi mintal; persoane cu dizabilitati; alte grupuri vulnerabile (ex. copii din familii cu venituri reduse, copii din mediul rural, minoritati, copii din familii monoparentale etc.).

De asemenea, fiecare grup de 8-10 copii sau tineri trebuie sa fie insotit de o persoana adulta (lucrator social, personal din institutii rezidentiale, cadru didactic etc.), responsabila de acel grup.

Pe perioada taberei participantii vor beneficia gratuit de cazare, masa si de activitatile educative, recreative si de divertisment din tabara. Transportul intra in sarcina participantilor sau a institutiei care propune grupul.

Inscrierile pentru tabara se fac exclusiv pe internet pe site-ul www.tineripentruolumemaibuna.ro. Tot aici, se gasesc si conditiile de participare la tabere.

Tabara isi va deschide portile in data de 27 ianuarie 2011 cu un prim grup de beneficiari de la Scoala Generala nr.5 din Sacele, judetul Brasov.

Tabara pentru copii si tineri de la Zarnesti reprezinta principala investitie a proiectului ”Tineri pentru o lume mai buna” si are ca scop oferirea unor activitatile integrate de informare, consiliere, formare, (re)integrare sociala, de educatie non-formala, de divertisment si recreere pentru diverse categorii de copii si tineri aflati in situatii de risc.


In perioada ianuarie – octombrie 2011 sunt asteptati in tabara un numar minim de 1.800 de beneficiari din intreaga tara, in serii de câte 4 zile de tabara.

”Incurajam participarea copiilor si tinerilor din medii defavorizate la activitatile propuse in tabara, fiind singura tabara sociala care functioneaza pe intreg parcursul anului si care ofera gratuit activitati educative, recreative si de divertisment. De asemenea, incurajam institutiile rezidentiale, organizatiile neguvernamentale si scolile sa se inscrie in aceasta tabara, pentru a oferi copiilor si tinerilor timp liber de calitate, in conditiile in care avem deja experienta pozitiva a  participarii a peste 500 de copii si tineri la taberele organizate in vara anului 2010”a declarat Maricel Maroti, Presedintele organizatiei.

Taberele se desfasoara in cadrul proiectului ”Tineri pentru o lume mai buna”, proiect cofinantat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 (POSDRU), Axa prioritara 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul de Interventie 6.1 ”Dezvoltarea economiei sociale”.


***
Proiectul strategic ”Tineri pentru o lume mai buna” se desfasoara in perioada 01.11.2008 – 31.10.2011, in cadrul unui parteneriat intre Organizatia Nationala Cercetasii României (ONCR) – Filiala Brasov ”Virgil Onitiu” (aplicant principal), Insitutia Prefectului Brasov, Agentia Judeteana pentru Prestari Servicii Sociale Brasov, Directia pentru Tineret a Judetului Brasov si Primaria Orasului Zarnesti, cu un buget total de 3.909.103 lei, din care: 3.166.255,38 lei - Fondul Social European (82,65%), 664.664,62 lei - cofinantare nationala (17,35%) si 78.183 lei - ONCR Brasov (2%).

Cercetasia este o miscare educativa a copiilor si tinerilor, bazata pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisa tuturor, fara deosebire de nationalitate, rasa, sex, credinta sau conditie sociala, in concordanta cu principiile si metoda cercetasesca.

Scopul Cercetasiei este de a contribui la dezvoltarea copiilor si tinerilor, in vederea implinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetateni responsabili ai comunitatii locale, nationale si internationale.


Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:
Maricel Maroti, Presedinte ONCR Filiala Brasov
Tel.: 0788 599 202, E-mail: marcelscout [at] yahoo [dot] co [dot] uk

Website:        
www.cercetasibrasov.ro
www.tineripentruolumemaibuna.ro