Incepand de duminica, 1 iulie 2012, Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana (CRED) desfasoara proiectul "Economia Sociala - O noua provocare in insertia pe piata muncii a detinutilor".

Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana (CRED) desfasoara incepand cu 1 iulie 2011 in parteneriat cu Penitenciarul de Femei Targsor, Penitenciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti, Penitenciarul Braila, S.C. MONOPRIX SRL - Braila, European Think Tank Pour la Solidarité – Belgia, proiectul: „Economia Sociala - O noua provocare in insertia pe piata muncii a detinutilor”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

In cadrul acestui  proiect se deschide a 4-a  serie de cursuri de calificare pentru meseria de lucrator in cultura plantelor la Penitenciarul Targsor, in Regiunea Sud Muntenia. Sunt inscrise la curs 13 detinute care vor urma aceste cursuri de calificare acreditate de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor si avizate de Ministerul Muncii.

Proiectul initiat de Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana (CRED) vizeaza dezvoltarea mecanismelor si instrumentelor de economie sociala in vederea cresterii sanselor de insertie pe piata muncii pentru persoanele private de libertate.


Sursa: economiesociala.net