CROS - Centrul de Resurse pentru Organizatii Studentestiva invita sa participati la proiectul Online Together: capacity building workshop, proiect pe care il derulam cu sprijinul Fundatiei Europene de Tineret, in perioada 1 decembrie 2012 - 22 februarie 2013, in Bucuresti (participarea in cadrul acestui program este gratuita).

Scopul proiectului este de a consolida capacitatea a cel putin 20 de lideri de tineret pentru a combate limbajul instigator la ura prin intermediul campaniilor de comunicare online. Participantii vor fi selectati din rândul lucratorilor de tineret, formatorilor, liderilor de organizatii de tineret sau din domeniul drepturilor omului, care lucreaza cu si pentru tineri.

Impreuna ne dorim sa atingem urmatoarele rezultate la finalul proiectului:
• Sa dezvoltam competentele de comunicare in medii digitale ale participantilor (realizare de campanii online, clipuri video, afise, site-uri web etc.);
• Sa construim o comunitate de lideri preocupati de problema combaterii limbajului instigator la ura in mediul online;
• Membrii comunitatii formate sa elaboreze cel putin 3 proiecte sau instrumente online pe tematica proiectului;
• Sa punem bazele unei retele de organizatii care sa sprijine implementarea in România a campaniei europene de combatere a limbajului instigator la ura in mediul online.

Programul de formare se va desfasura dupa urmatorul program:
• O sesiune de formare pe tema drepturilor omului si a campaniilor online specifice – sesiune de o zi (7 decembrie 2012);
• Doua sesiuni de lucru online (8 decembrie 2012 – 17 ianuarie 2013; 19 ianuarie 2013 – 7 februarie 2013);
• Doua ateliere de lucru – sesiune de o zi fiecare (18 ianuarie 2013 si 8 februarie 2013).

Toate activitatile se vor desfasura in Learning House.

Formarea pe tema drepturilor omului este facilitata de Vlad Atanasiu, cu o experienta de peste 5 ani in programele de educatie pentru drepturile omului, la nivel european. Atelierele de dezvoltare a competentelor tehnice de comunicare sunt facilitate de Elena Dobre, coordonator al comunitatii de practici New Media School.

Daca sunteti unul dintre cei care cred ca mediul online poate fi valorificat pentru atingerea scopurilor bune, atunci te asteptam sa te alaturi cauzei noastre prin completarea formularului de inscriere de aici.

Mai multe detalii despre programul de formare si oportunitatile proiectului se se regasesc in articolul de pe blogul comunitatii New Media School

Pentru si mai multe detalii, ne poti scrie la elena@cros.ro sau violeta@cros.ro.