17 mai, Timisoara
 
Daca anul trecut am finalizat construirea Centrului „Orizonturi Noi” pentru 30 tineri cu dizabilitati intelectuale, anul acesta vom strange fonduri pentru ca 200 persoane sa beneficieze de serviciile specializate de care au nevoie: o locuinta protejata (un loc pe care sa il numeasca „acasa”), un centru de zi, servicii la domiciliu, servicii de angajare sprijinita in munca, servicii respiro si programe complementare.  
 
Ligia
Ligia, o timisoreanca cu autism in varsta de 21 ani, este una din persoanele care beneficiaza de aceste servicii. Din anul 2009, frecventeaza Centrul de Zi „Ladislau Tacsi” al Fundatiei „Pentru Voi”, alaturi de alti 45 beneficiari, unde o echipa de profesionisti formata din psihologi si pedagogi de recuperare lucreaza cu Ligia pe programe de interventie comportamentala (diete senzoriale, programe de dezvoltare unor abilitati si deprinderi necesare unui adult in viata de zi cu zi, activitati de stimulare senzoriala, terapii de expresie si ocupationale, activitati recreative). Dar mai mult decat atat, centrul este locul de intalnire cu alti colegi, locul unde se incheaga prietenii.
 
 
Click aici pentru a vizualiza filmuletul. Foto: Viorel Stanciu
 
„Anul trecut, sumele adunate din 2% au fost o adevarata gura de oxigen in contextul crizei generate de blocarea programului POSDRU. Suntem profund recunoscatori oamenilor care au incredere in noi si aleg sa ne redirectioneze 2% din impozitul lor. Ei ne dau incredere ca nu suntem singuri si ne dau puterea de a merge mai departe, in ciuda crizei economice care pare fara sfarsit.” – Laila Onu, director executiv.
Ajutati-ne sa ne continuam munca inceputa in urma cu 17 ani, fara sa cheltuiti nimic
Completati declaratia 200 sau 230, in functie de sursa de venit si trimiteti-o la Directia Finantelor Publice in orasul in care aveti domiciliul stabil, pana cel tarziu in 24 mai
 
Daca sunteti din Timisoara si nu aveti timp sa o depuneti la Finante, ne puteti imputernici pe noi sa o depunem pentru dumneavoastra! Aceasta actiune nu reprezinta o donatie, ci redirectionarea a 2% din impozitul pe venitul din 2012 (pe care l-ati platit oricum statului) catre o entitate non-profit.
 
Pentru informatii suplimentare si formulare accesati pentruvoi.ro. Daca aveti nevoie de asistenta in completarea formularelor, echipa noastra va sta la dispozitie: 0256 228 062, 0356 456 071 sau pentruvoi@pentruvoi.ro. 
 
Multumim pentru ca va pasa!