Caravana de Craciun “Inima de Copil” - Editia a VII-a, decembrie 2010.

Craciunul ne aminteste de copilarie, de bradul impodobit, de bucuriile traite la primirea darurilor, de apropierea familiei si a oamenilor dragi, de mirosul de bunatati aromate.

Pentru multi copii insa, Craciunul nu aduce nici una dintre aceste bucurii, ci inseamna aceleasi zile traite in lipsuri, in saracie si frig, in tristete.

Initiata in 2004 si ajunsa anul acesta la a VII-a editie, Caravana de Craciun “Inima de Copil” este un eveniment anual de strangere de fonduri prin care ne-am propus sa facem un Craciun mai frumos copiilor saraci, oferindu-le daruri, dar si sa-i ajutam pe parcursul anului sa mearga la scoala si sa aiba o ingrijire mai buna in familiile lor.

Dintre rezultatele din acesti 7 ani amintim:

-      peste 8000 de oameni au donat fonduri sau produse pentru copii prin intermediul Caravanei

-      aproape 100 companii, firme si banci au sustinut Caravana de Craciun, contribuind financiar sau cu produse

-      mai mult de 500 de voluntari participanti la actiune, tineri pentru care aceasta a reprezentat un veritabil exercitiu de implicare

-      peste 4500 de copii din Galati si din judet au primit daruri de Craciun

-      am ajutat in fiecare an peste 200 de copii sa continue scoala si sa aiba o ingrijire mai buna in familiile lor

-      mass media a reflectat actiunile Caravanei si rezultatele acesteia.

Prin Caravana, pe parcursul lunii decembrie:

·        colectam fonduri de la companii si de la oamenii din comunitate

·        organizam expozitii cu vanzare de produse decorative si felicitari realizate in atelierul nostru de art-terapie (expozitii in incinta firmelor si companiilor, bancilor, institutiilor de invatamant etc)

·        organizam standuri in diferite locatii publice din oras unde colectam fonduri din donatii si vanzarea de felicitari si produse decorative.

Anul acesta standurile publice vor fi organizate in perioada 14-19 decembrie si vor fi amplasate in:

·    Banca Comerciala Romana - 14 decembrie intre orele 10.00-14.00

·     Directia Generala a Finantelor Publice Galati - 14 decembrie intre orele 10.00-14.00

·     Galeria Real - 15-17 decembrie intre orele 16.00-20.00


- 18 decembrie intre orele 10.00-20.00

- 19 decembrie intre orele 10.00-15.00


·        Winmarkt Modern - 15 - 18 decembrie intre orele 15.00-19.00

         -19 decembrie intre orele 10.00-14.00

La standuri galatenii vor primi informatii despre Caravana, despre Fundatia “Inima de Copil”, despre copiii si tinerii pe care ii sprijinim, vor putea cumpara felicitari si obiecte decorative din sticla pictate manual si vor putea face donatii.

Dintre noutatile pe care le aduce Caravana din acest an amintim:

-      felicitarile tiparite sunt realizate dupa desene ale copiilor, “povesti de Craciun” pe care ei le-au desenat cu drag;

-      pentru prima data, o institutie a statului, Directia Generala a Finantelor Publice Galati, a avut initiativa de a se alatura Caravanei noastre;

-      cele 9 Cluburi de Voluntariat IMPACT ce functioneaza in 7 licee si 2 scoli generale,  s-au inscris intr-o competitie inedita: castigator va fi Clubul care va vinde cele mai multe felicitari;

-      toti cei care aleg sa doneze sau sa cumpere produse la standurile nostre pot participa la tombola si castiga astfel premii-surpriza oferite de oameni si companiile ce ni s-au alaturat.


Stim ca anul acesta este mai dificil pentru foarte multi dintre noi, insa pornim la drum cu Caravana din acest an convinsi fiind ca, atata timp cat vor exista oameni care aleg sa ajute, care aleg sa se gandeasca si la cei mai saraci decat ei, care aleg sa daruiasca din prisosul sau din putinul lor, exista speranta pentru copiii pe care-i ajutam si pentru noi toti.

Caravana ofera, dealtfel, diferite posibilitati de implicare, astfel incat oricine va voi sa ajute sa o poata faca, alegand una sau mai multe dintre propunerile noastre.

Astfel, persoanele fizice:

-      pot vizita standurile Caravanei si cumpara felicitari tiparite sau lucrate manual si obiecte decorative pictate in atelierul nostru de art-terapie

-      pot dona pentru copiii pe care ii ajutam

-      se pot inscrie voluntar si participa la actiunile Caravanei.

Firmele, companii, bancile, galeriile si centrele comerciale pot alege sa sustina Caravana de Craciun “Inima de Copil” prin:

-      Cumpararea de felicitari tiparite sau produse decorative si felicitari lucrate manual in atelierul nostru, pentru angajatii, colaboratorii si partenerii companiei

-      Donarea de fonduri sau produse pentru cadourile de Craciun ale copiilor si pentru sustinerea acestora prin proiectele fundatiei in 2011

-      Amplasarea unei urne de donatii, insotita de materiale informative, in incinta companiei/galeriei comerciale

-      Donatii pentru sustinerea Caravanei si a serviciilor pentru copii si tineri

-      Inscrierea angajatilor ca voluntari pentru participarea la actiunile Caravanei.

Cea mai mare parte a fondurilor stranse in Caravana este destinata continuarii serviciilor pentru copiii din familii in dificultate in 2011. O alta parte este folosita pentru cadourile de Craciun pentru copii (in decembrie 2009 am putut oferi cadouri pentru mai mult de 300 de copii din Galati si din judet).

Pe masura ce finantarile externe pentru serviciile sociale scad sau sunt tot mai greu de accesat pentru programe sociale, organizatia noastra isi doreste dezvoltarea implicarii oamenilor si companiilor din comunitatea locala pentru sustinerea proiectelor. Caravana de Craciun si campaniile 2% fiind unele dintre actiunile pe care le avem in acest sens.

Caravana de Craciun “Inima de Copil” 2010 este organizata in parteneriat cu:

-      Banca Comerciala Romana, Sucursala Galati

-      Directia Generala a Finantelor Publice Galati

-      Galeria Real

-      Winmarkt Galati

-      Cotidianul Monitorul de Galati

-      Televiziunea RTV

-      Televiziunea Galati-Braila

-      Cotidianul Viata libera

-      Televiziunea VOX TV.

Premiile tombolei sunt asigurate de: firmele Berin srl, D&D International, Restaurantul “Perla Dunarii”, Simm’s si cu sprijinul artistului plastic Teodor Visan.

Pentru orice alte informatii suplimentare va rugam sa accesati site-ul nostru, www.inimadecopil.ro sau http://caravana2010.wordpress.com/, sa ne contactati la numerele de telefon 0236-312199 sau 0730-592484 sau la adresele de e-mail office@inimadecopil.rosau anca.chiosea@inimadecopil.ro, persoana de contact fiind Anca-Aurora Chiosea, responsabil comunicare.

Puteti comanda produsele si felicitarile noastre scriind la adresa atelier@inimadecopil.ro.


Anca-Aurora Chiosea                                                                  

Responsabil comunicare                                                

0236-31 21 99

anca.chiosea@inimadecopil.ro

www.inimadecopil.ro