Cu ocazia zilei de 01 iunie, ziua dedicata copiilor de pretutindeni - 528 de copii, cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani, respectiv 44 de echipe de mini-baschetbalisti se vor intrece in 10 orase din tara, pentru a castiga CUPA „TELEFONUL COPILULUI", o competitie cu semnificatie speciala, care isi propune sa promoveze in randul celor mici sportul, spiritul competitional si  respectarea drepturilor copilului.

Initiativa Asociatiei Telefonul Copilului se afla la cea de-a treia editie, bucurandu-se de sprijinul Ambasadei Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, impreuna cu care Asociatia Telefonul Copilului a initiat si implementat multiple proiecte pentru sustinerea cresterii armonioase a copiilor, pentru o copilarie fara grijile oamenilor mari.

Ambasada Olandei felicita Asociatia Telefonul Copilului pentru implementarea acestui proiect deosebit. Evenimentele sportive organizate pentru copii, in toata tara, vor atrage atentia asupra drepturilor copiilor. Olanda este angajata sa apere si sa promoveze aceste drepturi in toata lumea, inclusiv in Romania. Ambasadorul Matthijs van Bonzel a declarat:“Ma bucur ca problematica drepturilor copiilor se bucura de atentia cuvenita si din partea organizatiilor din Romania, ca cea care implementeaza proiectul Competitia baschetbalistica  Telefonul Copilului. Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, sarbatorita la 1 iunie, doresc sa urez tuturor copiilor din Romania o copilarie fericita, sanatoasa, petrecuta in siguranta.”

Initiativa Asociatiei Telefonul Copilului nu ar fi devenit realitate fara parteneri de nadejde ai organizatiei precum: Federatia Romana de Baschet, Romtelecom, Cosmote, Mega Image si Brenntag Romania, carora le multumim pentru continuitatea demersului lor. De asemenea, multumim cluburilor sportive care au intrat in competitie si care vegheaza la dezvoltarea armonioasa a copiilor prin sport.

„Impreuna cu sustinatorii organizatiei noastre am marcat cosuri importante la panoul problemelor copiilor. Impreuna am castigat si vom continua sa fim invingatori. Impreuna formam la data de 01 iunie, Ziua Internationala a Copilului, Echipa “Drepturile Copiilor”. Vom lupta alaturi de copii pentru drepturile lor intr-o editie speciala a CUPEI TELEFONUL COPILULUI LA MINIBASCHET”, pe care avem privilegiul sa o desfasuram in 10 orase, suporterii nostri principali fiind parintii micilor baschetbalisti”,a declarat Catalina Florea, Director Executiv, Asociatia Telefonul Copilului

Cupa “Telefonul Copilului” a debutat in anul 2011, cand au intrat in competitie 324 de copii din cinci orase (Bucuresti, Dej, Radauti, Sighetu Marmatiei si Arad) http://www.telefonulcopilului.ro/cupa-telefonul-copilului, iar in 2012 s-au luptat pentru trofeu 408 de mici baschetbalisti din opt orase (Dej, Cluj, Arad, Sighetu Marmatiei,Bucuresti, Radauti, Galati, Brasov) http://www.telefonulcopilului.ro/cupa-telefonul-copilului-2012.

CUPA „TELEFONUL COPILULUI" 2013 va fi disputata in cea de-a treia editie in 10 orase Dej, Cluj, Arad, Sighetu Marmatiei, Bucuresti, Radauti, Mangalia, Constanta, Brasov, Botosani). In total, 528 de copii, cu varste intre 5 si 10 ani, impartiti in 44 de echipe, isi vor sarbatori ziua prin sport, luptand pentru castigarea trofeului.

“Competitia baschetbalistica Telefonul Copilului aflata la cea de-a treia editie ajuta la dezvoltarea sanatoasa o noii generatii, la formarea de relatii prin coeziune si incluziune sociala si la formarea spiritului de fair-play. In numele Federatiei Romane de Baschet si al meu personal, va adresez consideratia noastra pentru sprijinul acordat copiilor si va felicit ca anul acesta reunim un numar de peste 500 de copii, din 10 orase aflate in diverse colturi ale tarii”
, a declarat dl. Dan Berceanu, Secretar General, Federatia Romana de Baschet

Va invitam sa ii sustinem impreuna pe micii baschetbalisti si sa marcam impreuna victoria drepturilor copiilor nostri!

Numai in primele 5 luni ale acestui an, Asociatia Telefonul Copilului a inregistrat la 116 111, linia telefonica gratuita special dedicata copiilor, peste 35.000 de apeluri, iar aproximativ 2.000 dintre acestea reprezinta cazuri grave de incalcare a drepturilor copilului. Cele mai multe cazuri se refera la incalcarea dreptului copilului la protectie impotriva oricarei forme de violenta, incalcarea dreptului copilului de a creste alaturi de parintii sai, incalcarea dreptului copilului la educatie, incalcarea dreptului copilului la libera exprimare, incalcarea dreptului copilului de a fi ascultat. 

116 111 este linia europeana de asistenta pentru copii, gestionata in Romania de Asociatia Telefonul Copilului. Apelul catre 116 111 este oferit gratuit de Romtelecom si Cosmote.

***
Asociatia Telefonul Copilului

Cu o experienta de 11 ani in domeniul protectiei drepturilor copilului si ale familiei, Asociatia Telefonul Copilului este singura organizatie neguvernamentala, non-profit, din Romania, care pune la dispozitia copiilor si parintilor o linie telefonica de asistenta la nivel national. 7 zile din 7, intre orele 08.00-00.00, Asociatia Telefonul Copilului raspunde apelurilor copiilor si parintilor la 116 111, numar armonizat european. In perioada 21 noiembrie 2001 – 30 aprilie 2013, un numar total de 1.876.510 de apeluri a fost inregistrat de Asociatia Telefonul Copilului, iar dintre acestea au fost identificate 41.958 cazuri care au necesitat interventia institutiilor abilitate. Apelul este oferit gratuit de Romtelecom si Cosmote. Pentru informatii detaliate legate de Asociatia Telefonul Copilului si activitatea acesteia, va rugam sa ne contactati la numerele de telefon: 021 413 00 11 / 0740 111 468, adresa de e-mail telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro sau sa accesati website-ul organizatiei noastre www.telefonulcopilului.ro.