Astazi, 7 octombrie 2009, la Hotel Unirea din Iasi, va incepe primul curs de economie sociala realizat in Moldova, organizator fiind Fundatia „Alaturi de Voi” Romania. Cursul se va derula in perioada 7-9 octombrie, in cadrul proiectului „Primul pas spre economie socială”, in care ADV Romania este partener cu ANPH si DGASPC Iasi, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. In cadrul acestui proiect care are o durata de 3 ani, sunt programate alte doua cursuri in domeniul economiei sociale in anul 2 si 3 de proiect.

Cursul se adreseaza unui numar de 25 participanti -autoritati locale si ONG-uri care au ca obiect de activitate integrarea socio-profesionala a persoanelor apartinand categoriilor defavorizate si care au infiintate structuri de economie sociala (ateliere de terapie ocupationala/ateliere protejate/unitati protejate) sau doresc să dezvolte astfel de programe de economie sociala.

“Prin acest eveniment in premiera, transferam cunostintele noastre in ceea ce priveste dezvoltarea unui domeniu de pionierat in Romania – economia sociala, ADV Romania avand deja unitate protejata autorizata in care au fost integrati in munca 19 beneficiari si in aceste zile se mai fac 10 angajari. Interesul pentru propunerea noastra de formare este dovedit de faptul ca am primit 70 de cereri de inscriere, pentru 25 de locuri. Dezvoltarea economiei sociale incepe să devina o prioritate si pentru Romania odata cu adoptarea rezoluției parlamentului european 2008-2259 prin care economia sociala devine un obiectiv strategic de dezvoltare la nivel comunitar pentru urmatoarea perioada” – a declarat Angela Achitei, Presedinte Executiv al ADV Romania.

Participantii la curs vor avea posibilitatea de a vizita cele patru ateliere de terapie vocationala si unitatea protejată autorizata Util Deco dezvoltate de ADV România ( www.utildeco.ro ). Toate costurile de participare sunt suportate prin proiect.

Detalii cu privire la curs, pot fi obtinute la tel. 0757.110.247, persoana de contact Veronica Vilcu, Director Departament economie sociala sau 0740.513.864, persoana de contact Mihaela Munteanu, coordonator PR.