Fundaţia „Alături de Voi” România în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi vă invită să aplicați pentru cursul de formare „Primul pas spre economie social㔠care va avea loc în perioada 6-9 octombrie la Hotel Unirea din Iași. Activitatea face parte din proiectul „Primul pas spre o viaţă independentă”, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și este primul curs din cele trei planificate a fi derulate pe parcursul implementării proiectului.

Cui se adresează cursul
Tuturor celor care au ca obiect de activitate integrarea socio-profesională a persoanelor aparţinând categoriilor defavorizate şi care au înfiinţate structuri de economie socială (ateliere de terapie ocupaţională/ateliere protejate/unităţi protejate) sau doresc să dezvolte astfel de programe de economie socială.

Pot participa: ONG-uri, instituții publice, unități protejate din România.

Obiectivul cursului
La finalul cursului, participanții vor dobândi și dezvolta abilități practice în vederea înfiinţării de servicii în domeniul economiei sociale sau dezvoltarea serviciilor deja existente.

 De ce să alegeți cursul nostru Principalele avantaje ale cursului organizat de noi sunt:
• Formatori cu bogata experiență practică în domeniu;
• Oportunitatea de a cunoaște mai multe despre conceptul de economie socială, legislație în domeniu, pași în autorizare ca unitate protejată, modele de bună practică din țări UE, lecții învățate ș.a.;
• Aplicabilitate directă a conceptelor de management organizațional / financiar și marketing în activitățile de economie socială
• Posibilitatea de a vizita 4 ateliere de terapie vocaționale și unitatea protejată Util Deco dezvoltate de ADV România. Serviciile și produsele realizate de către cei 19 tineri angajați în unitatea protejată pot fi vizualizate și pe www.utildeco. ro ;
• Acoperirea de către organizatori a costurilor de participare (cazare, masă, transport și suport de curs).

Număr de locuri – 25 de persoane

Locația cursului – Iași, Hotel Unirea www.hotelunirea. ro

Termen limită de înscriere - 18 septembrie 2009

Cum să mă înscriu
Solicitați pe mail veronica.vilcu@ alaturidevoi. ro formularul de inscriere si agenda detaliata a evenimentului. Returnați pe mail formularul de înscriere completat.

Cum voi ști că am fost selectat
Până la data de 25 septembrie persoanele selectate vor primi un mail de confirmare. Vă rugăm să vă asigurați că adresa de mail pe care o furnizați în formularul de înscriere este validă.

Vă rugăm să rețineți că în cazul în care vom avea mai multe solicitări decât capacitatea de locuri, același curs va fi organizat și în 2010 și 2011, la o dată care va fi anunțată ulterior.

Detalii suplimentare curs – Veronica Vîlcu, coordonator național proiect, tel. 0745 610721, mail veronica.vîlcu@ alaturidevoi. ro

Prezentare activitate ADV România - www.alaturidevoi. ro