In perioada aprilie - iunie 2011, beneficiarii POSDRU sunt invitati sa participe gratuit la cursurile de perfectionare “MANAGEMENT PROIECT din perspectiva dezvoltarii durabile”, organizate in cadrul proiectului “Parteneriat pentru Dezvoltare Durabila”.

Cursul (autorizat CNFPA si acreditat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului), isi propune sa dezvolte capacitatea participantilor de a implementa proiecte in mod eficient si in concordanta cu principiile dezvoltarii durabile. Beneficiarii cursului – 160 de membri ai Comunitatii de practica pentru Dezvoltare Durabila – vor capata, astfel, competentele necesare abordarii eficiente a oricarui proiect, atat din punct de vedere al scrierii si planificarii, cat si din punct de vedere al implementarii, monitorizarii si evaluarii.

Organizarea acestui curs este justificata de nevoia reala de pregatire si testare in domeniul managementului de proiect durabil identificata in randul beneficiarilor POSDRU, membri ai comunitatii de practica.

Acestia au posibilitatea sa se inscrie, pana la data de 4 aprilie 2011, la primele patru sesiuni de curs, programate sa se desfasoare in perioada 13-15 aprilie, respectiv 9-11 mai, la Sinaia. Formularul de inscriere si detaliile logistice despre desfasurarea cursului sunt disponibile pe site-ul comunitatii de practica: www.comunitatedurabila.ro

Cursurile se adreseaza oricarui manager sau expert pe termen lung din echipa de implementare a unui proiect POSDRU aflat in derulare, membru al comunitatii de practica pentru dezvoltare durabila, detinator al unei diplome de licenta, indiferent de domeniu.

In perioada aprilie-mai vor avea loc patru cursuri “MANAGEMENT PROIECT din perspectiva dezvoltarii durabile”, fiecare fiind adresat cu precadere unei anumite categorii de beneficiari POSDRU, dupa cum urmeaza:

13 - 15 aprilie 2011     adresat in principal ONG-urilor
13 - 15 aprilie 2011     adresat in principal sindicatelor si firmelor
  9 - 11 mai 2011     adresat in principal cadrelor didactice
  9 - 11 mai 2011     
adresat in principal institutiilor publice

Cursul “MANAGEMENT PROIECT din perspectiva dezvoltari durabile” este o activitate a proiectului “Parteneriat pentru Dezvoltare Durabila” cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (2007 – 2013) “Investeste in oameni!” initiat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta in parteneriat cu ActiveWatch Asociatia de Monitorizare a Presei, cu spriinul Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis.

Pentru mai multe informatii despre cursuri si despre activitatea Comunitatii de practica pentru Dezvoltare Durabila:
Andrei Pop - coordonator proiecte Asociatia Salvati Dunarea si Delta, andrei.pop@comunitatedurabila.ro, 0725.524.306