Asociatia Salvati Dunarea si Delta, impreuna cu Ursus Breweries si eJOBS, organizeaza primul festival gastronomic dedicat Deltei – „D’ale Gurii Dunarii”.

            Cand? --- Sambata, 10 octombrie 2009.

            Unde? --- Uzlina, Complexul Cormoran.

            Cine? --- Cei mai iscusiti bucatari din Chilia, Crisan, Mahmudia, Murighiol,
Sarichioi si Sarighiol de Deal, urmariti indeaproape de un juriu ce-i va avea in frunte pe maestrii Mircea Dinescu si Razvan Cucui si acompaniati de trei ansambluri folclorice
din Delta.

            Ce? --- Un festival-concurs de traditie culinara, cu specialitati „endemice” din Delta Dunarii, preparate de reprezentantii a şase comunitati locale. Premiile – Marele Premiu Ursus Breweries (3.000 de euro), Premiul Special eJOBS (2.000 de euro) şi Premiul „Radu Anton Roman” (1.000 de euro) – vor finanta trei proiecte sociale menite sa contribuie la dezvoltarea durabila si responsabila a comunităatlor deltaice.

            De ce? --- Pentru ca oamenii Deltei trebuie să fie constienti ca gatesc ca
nimeni altii. Pentru ca traditiile gastronomice si culturale ale Deltei merita si trebuie promovate. Pentru ca pescuitul industrial si braconajul – realitati care distrug Delta – trebuie sa lase loc ecoturismului, turismului cultural si gastronomic, alternative de dezvoltare concrete, responsabile si durabile.