Amenintarea e cat se poate de reala si sansele ca ea sa se adevereasca sunt de 1 la 12000. Cel putin asa le-am calculat noi pentru Bucuresti in 2011.

Deci nu prea e de glumit cu poluarea atmosferica! Mai ales daca e vorba de pulberile in suspensie PM10 si PM2,5 despre care studiile, UE si OMS spun ca ar fi niste criminali silentiosi de temut.

Traim in cea mai poluata capitala din Uniunea Europeana (potrivit unui studiu Aphekom) iar Romania risca amenzi usturatoare pentru ca refuza cetatenilor sai dreptul la un aer curat, sanatos. Ecopolis a demonstrat anul trecut ca, dintre adultii si copiii sub 1 an care mor in fiecare an in Bucuresti, 174 ar fi salvati daca aerul ar fi mai curat. Pentru perioada de 6 ani urmarita in studiu, cifra se ridica la peste 800 de adulti si peste 200 de nou-nascuti al caror deces poate fi pus pe seama poluarii numai cu PM10.

Asa ca, daca situatia persista, poti sa-ti pui amenintarea de mai sus in portofel sau pe birou, ca reminder! Mai devreme sau mai tarziu tot o sa te ajunga din urma … blestemul prafului si al gazelor de esapament!

Daca vrei in schimb sa faci ceva, poti incepe prin a ne da cei 2% din impozitul tau. Vei finanta eforturile Ecopolis de a convinge autoritatile sa puna in aplicare masurile minimale necesare pentru reducerea poluarii aerului. In plus vei sprijini monitorizarea continua a inamicilor de mediu pentru ca tu sa stii mereu ce pericole iti ameninta sanatatea.

Trebuie sa stii!
Restul e simplu:

Completeaza formularul 230 daca ai venituri salariale.
Completeaza formularul 200 daca ai venituri din alte surse.

Pune formularul completat cu datele tale intr-un plic si trimite-l prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire la administratia financiara din localitatea in care ai domiciliul pana pe 25 mai 2012. Si mai bine, depune-l personal!

Da mai departe ... amenintarea! E important ca si prietenii tai sa stie. In plus, e ca la promotii: mai multe plicuri cu formulare 2% precompletate cu datele Ecopolis, mai multe sanse ... la aer curat si viata sanatoasa! Share!