Primii 400 de copaci din proiectul “Şofez, deci plantez!” au fost înrădăcinaţi pe Cheiul Dâmboviţei, sâmbătă, 24 aprilie, în zona Vitan. La eveniment au participat Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, Preşedintele Salvaţi Delta, Liviu Mihaiu şi Directorul General ALPAB, Radu Popa. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti. 

Cei 400 de platani au fost plantaţi cu ajutorul voluntarilor Salvaţi Delta, Ecopolis şi Copacul de Hârtie, instruiţi de specialiştii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB). Plantarea s-a desfăşurat pe aproximativ 2 kilometri, pe malul drept al Dâmboviţei, începând de la intersecţia Pod Vitan, pe sensul de mers spre Autostrada Soarelui.

“De simpozioane şi scrisori pompoase trimise autorităţilor ne-am cam săturat, aşa că am trecut la sapă alături de partenerii noştri, creând o campanie prin care şoferii cumpără un copăcel mirositor de maşină  iar noi i-l transformăm într-unul viu şi i-l plantăm pe-acolo pe unde trece. Win-Win! În prima fază, în Bucureşti şi mai apoi prin toată ţara... Nu o facem demonstrativ, ci pur şi simplu o facem de nevoie, căci vrem să respirăm în oraşele pe care tot noi le poluăm şi le defrişăm. Petromul, Primăria  Bucureştilor şi Copacul de Hârtie  sunt alături de noi, iar noi toţi ne gândim la copiii noştri. E simplu!”, a declarat Liviu Mihaiu, Preşedintele Salvaţi Delta.

“Acţiunea Primăriei şi a Salvaţi Delta este un gest care ţine de civilizaţie, pe care ar trebui să-l adopte toată lumea. În acest fel am putea ajunge, în câţiva ani, la recomandarea europeană de 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor”, a declarat Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu.

“Responsabilitatea socială corporatistă este parte integrantă a strategiei Petrom. Fiind cea mai mare companie din România, Petrom este angajată activ pentru a contribui la dezvoltarea societăţii românesti. Încă din anul 2006 ne-am asumat promovarea respectului faţă de mediu. În acest sens am dezvoltat şi campania "Şofez, deci plantez!" având ca parteneri organizaţiile neguvernamentale. Suntem fericiţi să anunţăm faptul că prin această campanie s-au vândut peste 14.000 de odorizanţi "Şofez, deci plantez!" ce se vor materializa în plantarea a peste 14.000 de copaci”, a declarat Dragoş Ivan, Marketing Manager Petrom.

“Şofez, deci plantez!” este o campanie de responsabilizare a şoferilor din România, iniţiată de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta şi de Ecopolis şi implementată cu sprijinul Copacul de Hârtie, Romsilva şi Petrom. Evenimentul de plantare a fost susţinut de PMB.

Începând cu luna martie, în benzinăriile selectate Petrom s-au pus în vânzare copăcei odorizanţi, iar pentru fiecare exemplar vândut, voluntarii organizaţiilor implicate în proiect plantează un copac în realitate. Până în prezent, conducătorii auto au cumpărat peste 14.000 de odorizanţi, din care plantăm primii 400 de copaci, pe o porţiune tranzitată de toată lumea în drumul spre mare. Obiectivul campaniei este plantarea unei păduri de 50.000 de copaci în sesiunea de toamnă, când este perioada optimă pentru plantări. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi site-ul campaniei www.sofezdeciplantez.ro.