Pe 22 mai, de la 19.00 la The HUB Bucharest (Str. Halelor, nr. 5), Fundatia PACT te invita la cea de-a doua ediţie, Dar din dar se face, un eveniment unde oameni faini, care doresc sa faca un dar se aduna şi impreuna, facdiferenta pentru comunitatile mici din sudul tarii.

Fie ca este vorba de saparea unei fantani sau construirea unui centru cultural, realizarea unui drum sau repunerea unui muzeu in circuitul turistic, prin programul PACT pentru COMUNITATE, Fundatia PACT sprijina oameni cu initiativa din zonele rurale si mic-urbane din sudul Romaniei sa rezolve prin proiecte si activitati probleme cu care comunitatea lor se confrunta.

Pentru a-i putea sustine in continuare, strangem fonduri din surse private. Licitatia Dar din dar se face este o astfel de ocaziePrieteni apropiati ai fundatiei, oameni care doresc sa daruiasca au facut posibila lista cu darurile de mai jos. Oricine işi poate aduce prietenii si licita impreuna sau poate pleca acasa cu un obiect sau serviciu numai pentru sine, iar banii din licitatie/vanzare merg catre initiative din comunitate: de la activitati pentru tinerii si copiii din comunitate pana la renovarea unor centre culturale sau dezvoltarea unei afaceri care sa ofere noi locuri de munca in comunitate.

Daruri licitate/vandute
# Tur cu bicicleta prin satele din jurul Bucurestiului cu Cycling Romania – www.cyclingromania.ro;
# Sesiune de consultanta cu Irina Markovits, consultant de imagine – www.imagematters.ro;
# Atelier de barista de la Coftale;
# Brunch in patru la Simbiowww.simbio.ro;
# Bratara si cercei de la The Awesome Project – www.the-awesome-project.tumblr.com;
# Kids Creative Dance pentru copii cu Alina Petrisan;
# Set colier si cercei de la Eneada;
# O sesiune de mentorat vocational cu Dragos Nicolaescu, Chief Executive Officer Visionary Business Consultants;
# Doua bilete la un meci de rugby, iar Bogdan Theodor Olteanu (Managing Partner Bortun Olteanu) te introduce in lumea rugby-ului www.bortunolteanu.ro
# Cos cu bunatati de la Camera din fata;
# Legume proaspete de la Cosul de legume – www.cosuldelegume.ro;
# Curs de scriere creativa cu Revista de Povestiriwww.revistadepovestiri.ro.
# Lut de Vadastra de la Corabia modelat de mesterul olar Ionel Cococi.
# Sesiune de consultanta pe comunicare cu Mircea Criveanu, Managing Partner Orasul meu.
 


Oamenii cu care lucram noi in comunitaţi dezavantajate au nevoie doar de un impuls, de incredere şi susţinere. Noi le oferim training, consultanta, facilitare, dar si o mica finanţare pentru a incepe procesul de schimbare in comunitate:
 

•    Cu 350 RON de la 10 persoane, putem sa strangem suma totala pentru un nou proiect intr-unul din satele din sud – 1500 dolari. Poate sa fie un teren de joaca sau cursuri de recalificare pentru adultii din comunitate, dar mai mult decat atat ei caştiga puterea de a crede in fortele proprii.
•    200 RON de la 20 de persoane inseamna o suma rotunda si frumoasa cu care un alt antreprenor de la sat isi poate lansa o afacere sociala precum Rodica din Barca care a deschis anul aceasta croitoria din localitate, prin care a creat doua noi locuri de munca.
Iar cei pe care nu-i incanta niciuna dintre variante, doar cu donatia de 50 RON pentru intrarea la eveniment, pot sa le dea speranta si energie. De la 80 oameni, suma inseamna ca o noua comunitate poate realiza un proiect: poate un atelier de olarit pentru membrii comunitatii sau un traseu turistic pentru promovarea traditiilor si valorilor locale.
Gazdele evenimentului sunt prietenii nostri Mircea Criveanu, Managing Partner Orasul Meu si Dragos Nicolaescu, Chief Executive Officer Visionary Business Consultants.


Pe scurt:
•    Pe 22 mai, ne vedem la The HUB Bucharest (Str. Halelor, nr. 5) la a doua editie Dar din dar se face. Evenimentul dureaza pana la 21.30.
•    Intrarea la eveniment se face pe baza de donatie: 50 RON.
•    Daca decizi sa ne sustii, plata donatiei in urma licitatiei/vanzarii se poate face pe loc sau ulterior prin semnarea unui angajament de donatie.

Nu am fi putut organiza Dar din dar se face fara sprijinul partenerilor: The HUB Bucharest, Computaris, Class IT Outsourcing, Mirus Advisory Services, Rentrop & Straton si al partenerilor media: Romania Pozitiva, Inspire Business, Business24, Ziare.com, Eurodesk, Orasul meu, CSR Media, Gala Societatii Civile, Cooperativa Urbana, Metropotam, The Institute.