Brain Awareness Week (BAW) sau Saptamana de Constientizare a Creierului este o campanie globala pentru a creste gradul de constientizare publica asupra progresului si beneficiilor privind cercetarea creierului.

 
Brain Awareness Week  este organizata anual in intreaga lume la initiativa Fundatiei Dana pentru cercetarea creierului, in parteneriat cu organizatii si institutii din peste 82 de tari.


In Romania, BAW este promovata de catre Fundatia Estuar, prin cele 4 centre ale sale din Bucuresti, Giurgiu , Cluj si Centrul de Consiliere Estuar.

Fundatia Estuar  ofera servicii sociale in domeniul sanatatii mintale de 20 de ani si in parteneriat cu Dana Foundation  sustine Saptamana de Constientizare a Creierului  de anul acesta.
Pe durata evenimentului vor fi sustinute workshopuri de informare si promovare in diferite locatii.

In fiecare martie, BAW uneste eforturile depuse de organizatiile partenere din intreaga lume intr-o celebrare a creierului pentru oameni de toate varstele. Anul acesta evenimentul are loc intre 11-17 martie.

Timp de o saptamana, in centrele Fundatiei Estuar, in Centrul de Consiliere Estuar si in institutii publice, vor avea loc campanii de informare asupra problemelor de sanatate mintala, workshopuri despre activitatea creierului si emotiile, bolile psihice si disfunctionalitati ale creierului, ateliere recreative si proiectii de filme documentar. Pentru mai multe detalii despre workshopuri, va rugam sa accesati  si sa va inscrieti pe www.estuar.org . Intrarea este gratuita.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati Fundatia Estuar la numarul de telefon 031.41.71.888 sau la adresa de e-mail office@estuar.org.

***
Despre Fundatia Estuar

Fundatia Estuar a fost fondata in septembrie 1993 pentru a oferi optiuni si alternative sociale adultilor cu probleme de sanatate mintala, in vederea reintegrarii lor in comunitatea romaneasca.
Fundatia Estuar ofera in cadrul celor patru centre sociale din Bucuresti, Cluj, Ploiesti si Giurgiu servicii de consiliere si informare, servicii de recuperare, reabilitare si reinsertie sociala, servicii locative si consiliere la domiciliu.