Un dialog si schimb de experienta despre programul Serviciul European de Voluntariat (SEV).

Pro Vobis Centrul National de Resurse pentru Voluntariat in parteneriat cu Asociatia ART Fusion va invita sa participati miercuri, in data de 23.11.2011, incepand cu ora 14:00 la sala Infoeuropa a Ministerului Afacerilor Europene – Calea Victoriei, nr 88, la un eveniment cu si despre voluntari si organizatii in cadrul Serviciului European de Voluntariat.

Evenimentul este destinat atat tinerilor (16-30 ani) care sunt interesati de oportunitatile de voluntariat internationale, cat si organizatiilor care doresc sa se implice in voluntariat international ca organizatii gazda sau/si ca organizatii de trimitere de voluntari.

“World Cafe” este o metoda creativa de a stimula un dialog semnificativ si colaborativ in jurul unor subiecte pe care participantii le considera importante. Participantii se implica pe rand in discutarea unor subiecte de interes referitoare la tema centrala.   

Ideea evenimentului este de a afla si discuta diverse perspective despre voluntariat intr-o maniera directa si interactiva cu cei implicati direct in derularea acestui program la Bucuresti: fosti voluntarii europeni, actuali voluntari europeni, organizatiile lor gazda si organizatiile de trimitere. In cadrul evenimentul “World Cafe” veti avea ocazia sa vedeti si experimentati organizatii si voluntari ca niste retele vii de conversatie, concentrate pe o serie de intrebari legate de tema Serviciului European de Voluntariat.

Ne dorim ca la sfarsitul evenimentului sa se contureze o imagine globala asupra programului SEV (Serviciul European de Voluntariat) astfel incat aceasta oportunitate oferita de programul Tineret in Actiune al Comisiei Europene sa fie folosita de catre toti cei interesati. Este astfel un prilej sa impartasim experienta si sa facem cunoscut SEV catre posibili viitori voluntari SEV si viitoare organizatii de sending si hosting. Puteti inscrie atat persoane reprezentand organizatia din staff-ul dvs sau voluntari care vor sa afle mai multe despre acest tip de program.

Totodata ne dorim sa punctam elemente de imbunatatire ale unor astfel de proiecte, ce facem cu voluntarii intorsi acasa cu experiente valoroase din stagiile din Europa si nu numai, care sunt provocarile unui astfel de proiect si unde este nevoie de mai mult suport.

Orele de desfasurare sunt 14.00-17.00. Va rugam sa confirmati prezenta dvs. la eveniment pana in data de 22.11.2011 la urmatoarele coordonate: comunicare@provobis.ro, 0755 045 102 persoana de contact: Carmen Marcu specificand calitatea cu care participati la eveniment (raportata la experienta dvs.):

#     actual voluntar SEV
#     fost voluntar SEV
#     organizatie de sending
#     organizatie de hosting
#     doritor voluntariat in cadrul Serviciului European de Voluntariat
#     organizatie care doreste sa se acrediteze SEV.

De vorba despre Serviciul European de Voluntariat! – un eveniment ce contribuie la modelarea viitorului personal prin intermediul conversatiilor care conteaza!

***
Acest eveniment face parte din proiectul VOLARE – Voluntari Activi in Romania si Europa, derulat de Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat in perioada aprilie-decembrie 2011 in parteneriat cu Asociatia A.R.T. Fusion (Bucuresti) si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune. Un eveniment sprijinit de Ministerul Afacerilor Europene.