Lucrarile la Departamentul de Cardiochirurgie al Spitalului de copii Marie Curie s-au incheiat. La inceputul acestui an, Departamentul va deveni functional, anunta Asociatia Inima Copiilor.

Au fost amenajati peste 700m² de spital, la cele mai inalte standarde, cu cea mai mare grija si cu maximum de economie. Avem o sala de operatii pentru cardiochirurgie, una pentru neurochirurgie si doua saloane de terapie intensiva. A fost pusa la punct climatizarea pentru toata aripa UPU a spitalului si a fost amenajata o sectie de sterilizare.

Si asta nu e tot! Departamentul va avea si un laborator de cateterism echipat cu un angiograf de ultima generatie. Pentru ca, la sfarsit de an, Ministerul Sanatatii a facut o mare bucurie (una de peste 1 milion de Euro!) finantand achizitionarea angiografului pe care ni-l doream si de care era atata nevoie.

Acum departamentul este complet si in curand va fi gata sa primeasca primii pacienti.

Asociatia Inima Copiilor multumeste tuturor pentru ajutorul acordat care a facut posibila realizarea acestui proiect important, a carui valoare in bani ajunge acum, in final, la peste 3.000.000 de Euro. Valoarea lui adevarata se va calcula insa, in curand, in vieti salvate!

Asociatia se bazeaza in continuare pe ajutorul celor din jur, pentru ca lucrurile nu se termina aici. In noul an va trebui sa ajutam nou-nascutul departament prin misiuni medicale, training-uri pentru personal si multe materiale necesare interventiilor.

Iar daca  vor fi bani suficienti, Asociatia are si un plan de rezerva: achizitionarea unui aparat special pentru tratamentul copiilor ce sufera de tetrapareza spastica sau paralizie cerebrala.

Sursa: Asociatia Inima Copiilor